Hava Taksi İşletmelerinden NOTAM Çağrısı: "Gereksiz Yasaklar Havacılığı Engelliyor" Hava Taksi İşletmelerinden NOTAM Çağrısı: "Gereksiz Yasaklar Havacılığı Engelliyor"

ASELSAN, milli savunma sanayindeki teknolojik bağımsızlık ve millileşme vizyonunu sivil alanda da sürdürerek, X-Ray cihazlarıyla donatılmış havalimanı sayısını artırıyor.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, yaptığı açıklamada, Gaziantep Havalimanı ve Tokat Havalimanı'nın ardından, DHMİ (Devlet Hava Meydanları İşletmesi) öncülüğünde önümüzdeki yıl ASELSAN X-Ray Bagaj Kontrol Cihazları'nın bulunduğu havalimanı sayısının 12'ye yükseleceğini belirtti.

Bu adım, ASELSAN'ın geliştirdiği ileri teknolojilere sahip X-Ray Bagaj Kontrol Cihazları'nın sivil havacılık alanında da güvenilir ve etkili bir şekilde kullanılmasının altını çiziyor. DHMİ işbirliğiyle artan sayıdaki havalimanında ASELSAN'ın teknolojik üstünlüğü, hava yolcularının ve havacılık sektörünün güvenliğini artırmaya devam edecek. ASELSAN, bu başarıyla Türkiye'nin sivil havacılık altyapısına önemli katkılar sunmaya devam ediyor.