Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kamu Bilişim Ödülü'ne layık görülen Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) geliştirdiği Akıllı Siber İstihbarat ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Lufthansa Grubu Uçuşları Tel Aviv ve Tahran’a Durdurdu Lufthansa Grubu Uçuşları Tel Aviv ve Tahran’a Durdurdu

Bakan Uraloğlu, projenin özellikleri hakkında detaylı bilgiler vererek, DHMİ'nin sorumluluğundaki havalimanlarına ait iç ve dış ortam envanter verilerinin toplanması, görüntülerinin çekilmesi, sayısallaştırılması, koordinatlı olarak haritalandırılması, 3B modellenmesi, saklanması ve bunların web, mobil ve masaüstü ortamlarda sunulmasını amaçladığını belirtti. Ayrıca, projenin DHMİ bünyesindeki diğer ilgili sistemler ve kurum, kuruluşlar tarafından paylaşılan verilerin entegrasyonunu sağlamayı hedeflediğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, projenin kapsamına DHMİ bünyesinde bulunan 54 havalimanı kampüsünü, elektronik cihaz istasyonları, hizmet binaları, ticari alanlar, müştemilat yapıları, Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezi Başmüdürlüğü kampüs ve binaları ile havalimanı sınırları dışında yer alan 108 elektronik cihaz istasyonunun dahil olduğunu açıkladı. Bu sayede, projenin geniş kapsamıyla DHMİ'nin siber güvenlik ve coğrafi bilgi sistemleri alanındaki altyapısını güçlendirmeyi amaçladığı belirtildi.