Korean Air'in 'Morning Calm'ı Asya’nın En İyisi Seçildi Korean Air'in 'Morning Calm'ı Asya’nın En İyisi Seçildi

Denizli'deki Çardak Havalimanı'nda kafeterya ihalesine katılan firma, eksiksiz teslim ettiklerini belirttikleri evraklarının ihale saatinde eksik olduğu gerekçesiyle diskalifiye edildi. İhalede usulsüzlük yapıldığını iddia eden Muhammet Keskin, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Havaalanı yetkilileri, konu yargıya intikal ettiği için açıklama yapmadı.

İhalenin Arka Planı

Denizli Çardak Havalimanı'nda hizmet veren kafeteryanın işletmecilerinin ortaklıklarının bitmesi nedeniyle yeniden ihaleye çıkarıldı. İhaleye yeniden girmek isteyen mevcut işletmeci Serdar Çakto'nun vekalet verdiği Muhammet Keskin, gerekli tüm evrakları hazırlayarak havalimanı yönetimine sundu. Evrakların teslim edilmeden önce görevli personel tarafından kontrol edildiğini ve eksik olmadığının kendilerine beyan edildiğini ifade eden Keskin, ihale saatinde tekrar havalimanına geldi.

İhale Gününde Yaşananlar

Kapalı zarfa konularak mühürlenen evraklar, ihale salonunda açıldığında bir evrakın eksik olduğu ve bu gerekçeyle ihaleden diskalifiye edildikleri bildirildi. Bu durumu kabul etmeyen Muhammet Keskin, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Keskin, ihale şartnamesi için gerekli tüm evrakları hazırladıklarını ve havalimanı yetkililerine teslim ettiklerini belirtti. Ayrıca, havalimanından ayrılmadan önce yetkililerle sabit hat üzerinden iletişime geçerek eksik evrak olup olmadığını sorduğunu ve eksik evrak olmadığı cevabını aldığını söyledi.

Şok Eden Diskalifiye Kararı

Keskin, "İhale günü, ihale saatinden önce son kez kontrol ettikten sonra herhangi bir eksik olmadığını söylediler ve zarfı kapattık. İhale saati geldiğinde bizim dosyamızın içinden 'SGK borcu yoktur' evrakının eksik olduğunu söylediler. Biz de bunun üzerine böyle bir eksiğin olmadığını kendilerine söyledik. Onlar da 'Gerekli yerlere itirazınızı edebilirsiniz. Sizi ihaleden diskalifiye ediyoruz' dediler. Biz de bunun üzerine çıktık, hemen kolluk kuvvetlerine ve gerekli adli mercilere şikayetimizi sunduk" dedi.

Komisyon Başkanı Hakkında İddialar

Yerel basında yer alan haberlere göre; İhale Komisyon Başkanı'nın kafeterya işletmeciliğini kendi çevresinden kişilere vermek istediği için ihalede usulsüzlük yapıldığı iddiaları ortaya atıldı. Keskin, "Komisyon Başkanı'nın kendi yakınlarına ihaleyi vermek için bunu yaptığının duyumunu aldık. Gerekli deliller dosyanın içinde zaten. Bundan ötürü şikayette bulunduk, araştırmalar yapılıyor. Biz hakkın yerini bulup tekrardan ihaleye çıkartılıp hak edenin kazanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhammet Keskin, yaşanan bu olay nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli adli mercilere başvurduklarını ve adalete güvendiklerini söyledi. Keskin, kimseyi zan altında bırakmadan sadece kendi haklarını aradıklarını vurguladı.