Cathay Pacific Havayolları, Hong Kong Uluslararası Havalimanı’ndaki business classyolculara hizmet veren Pier Lounge’da bu sabah bir yangın çıktığını duyurdu. Polis yetkililerine göre, yangın sabah 10.00’dan kısa bir süre önce başladı ve aralarında 50 personelin de bulunduğu toplam 250 kişi tahliye edildi.

Emirates, Türkiye'de kabin memuru arıyor Emirates, Türkiye'de kabin memuru arıyor

İtfaiye ekipleri olay yerine hızla müdahale ederek yangını bir saat içinde kontrol altına aldı. Yangın sırasında herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

Cathay Pacific tarafından yapılan açıklamada, yangının Terminal 1’deki 65 numaralı kapıya yakın bulunan Pier Lounge'un destek tesislerinde başladığı belirtildi. Yangın fark edilir edilmez personelin durumu itfaiyeye haber verdiği ifade edildi.

Lounge'ta Yangın Çıktı

Havayolu şirketi, olaydan etkilenen yolculardan özür dileyerek, salonun onarım çalışmaları nedeniyle kapalı olduğunu bildirdi. Ayrıca yolcuların alternatif Cathay Pacific salonlarına yönlendirildiği ve check-in işlemini tamamlamış yolcularla yeni düzenlemeler hakkında iletişime geçileceği kaydedildi.