Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, bilim ve teknolojiyi çocuklara sevdirme misyonuyla Gaziantep’teki benzersiz yolculuğuna devam ediyor. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye yönelik yeni dönem öğrenci alımlarına başlayan Gaziantep Keşif Kampüsü, çocuklara hayatları boyunca unutamayacakları bir öğrenme deneyimi sunuyor. Bilim ve sanatın buluştuğu bu kampüste çocuklar, bilimsel düşünme becerilerini geliştirirken, sanatsal ve sosyal alanlarda da kendilerini ifade etmelerine olanak tanıyan zengin bir eğitim programına dahil oluyor.

Keşfet, Üret, Başarıyı Paylaş: Keşif Kampüsü Seni Bekliyor!

Gaziantep Keşif Kampüsü, 1-8. sınıf öğrencileri için sadece bir eğitim merkezi değil; aynı zamanda hayal kurma,  üretme ve bu hayalleri gerçeğe dönüştüren bir çocuk üniversitesi projesi olma özelliği taşıyor. Kampüste yer alan tematik atölyeler ve keşif alanları, öğrencilerin bilime olan merakını uyandırırken, sanatsal ve sosyal atölyeler ise öğrencilerin çok yönlü gelişimini destekleyerek bireysel yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı oluyor.      

Bu özel proje, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sanko Üniversitesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığıyla hayata geçirildi. Gaziantep’in merkezinde konumlanan  bu kampüste eğitim alacak öğrenciler, iki yıllık bir program süresince hafta sonları 8 farklı alanda kariyer ve farkındalık eğitimlerine katılacak. Bu süreçte çocuklar, sarmal müfredat yöntemi ile bilimden sanata, teknolojiden sosyal becerilere kadar geniş bir yelpazede eğitim görme fırsatı bulacak.

Irak'ın kuzeyine hava harekatı Irak'ın kuzeyine hava harekatı

İşte Yol Haritası: Öğrenci Seçim Süreci

Zengin eğitim ortamını barından kampüste öğrenim görmek isteyen öğrenciler, zorlu ancak bir o kadar da heyecan verici bir seçim sürecinden geçecek. İki aşamalı bu süreç e-sınav ve proje sınavından oluşuyor. E-sınav başvuruları 13 Eylül 2024’e kadar devam edecek. 14-29 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek e-sınav Bilim Şahinbey, Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi ve Gaziantep Keşif Kampüsü sınav merkezlerinde yapılacak. Bu aşamayı geçen öğrenciler, bir sonraki adım olan proje sınavına katılmaya hak kazanacak. Proje sınavını da başarıyla geçen adaylar öğrenci seçme sürecini tamamlamış olacak. 

Gaziantep Keşif Kampüsüne, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 5. ve 6. sınıfa geçecek olan ve Gaziantep ilinde ikamet eden tüm öğrenciler başvuruda bulunabilecek. Başvuru yapmak isteyen öğrencilerin, T3 Kurumsal Yönetim Sistemi (T3KYS) üzerinden başvuru adımlarını tamamlamaları gerekecek.      

Küçük Çocukların Büyük Keşifler Yapacağı Kampüste Hayalden Gerçeğe!     

Bilim dolu bir yolculuğa çıkmak, hayalleri gerçeğe dönüştürmek ve geleceğin liderleri arasında yer almak isteyen tüm öğrencileri keşfin merkezi Gaziantep Keşif Kampüsü’ne bekliyoruz.