Flydubai'nin FZ 992 sefer sayılı uçuşu, St. Petersburg'tan Dubai'ye yapılacak olan, iki günden fazla süren olağanüstü bir gecikme yaşadı. Bu, genellikle Rusya'ya uçuş gerçekleştiren yabancı havayolu şirketleri için pek rastlanmayan bir durum olarak öne çıkıyor. Konuyla ilgili olarak, Rus havacılık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, St. Petersburg'un Pulkovo Havalimanı'nda, yabancı üretim uçaklarının teknik bakımını üstlenen hizmet sağlayıcılarının bulunmasına rağmen, Flydubai'nin kendi ekibi tarafından uçağın uçuşa elverişliliğinin yeniden sağlanmasına karar verdiği belirtildi.

"Pulkovo'daki havaalanı incelemesi, Flydubai'nin uçağın üzerinde gerekli tüm teknik çalışmaları tamamladığını onayladıktan sonra Rosaviatsiya uzmanları, BAE'ye bu uçuşla seyahat eden yolcuların haklarını korumak amacıyla Flydubai temsilcileriyle sürekli iletişim halinde bulundu" ifadeleriyle açıklamaya devam edildi.

Flydubai, bu süre zarfında Rusya'da geçerli olan federal havacılık kuralları kapsamında (FAP-82), içecekler, sıcak yemek ve ihtiyaç durumunda konaklama gibi hizmetleri sunarak, yolcuların mağduriyetini en aza indirmeye çalıştı.

Teknik ekipler, Salı gününün erken saatlerine kadar uçağı uçuşa hazır hale getirerek, 28 yolcusuyla birlikte Dubai'ye hareket etti. Rosaviatsiya'nın, uçağın hava aracındaki tüm teknik çalışmaların havaalanı denetimi tarafından onaylanması sonrasında, Flydubai'ye bu uçuş için izin verdiği belirtildi.

Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri

Bu olay nedeniyle bu uçakla seyahat etmeyi planlayan bazı yolcuların, daha önce başka Flydubai ve Emirates uçuşlarına aktarıldığı açıklandı.