Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait havayolu şirketi Flydubai, 2024 yaz turizm sezonu için heyecan verici planlarını açıkladı. Trabzon Havalimanı'na yönelik direkt uçuşlarının başlangıç tarihi olarak 14 Haziran'ı belirledi. Bu tarih itibariyle günde iki sefer düzenlenecek olan uçuşlar, Türkiye'nin Karadeniz bölgesine gelen turistler için yeni bir ulaşım alternatifi sunacak.

Flydubai, Türkiye'nin turistik şehirlerine yönelik seferlerini genişletiyor. Trabzon'un yanı sıra İstanbul, Ankara ve Bodrum'a da direkt uçuşlar planlanıyor. Böylece, Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen turistlerin Türkiye'nin farklı bölgelerini keşfetmeleri kolaylaşacak.

HTK-SEN, İAÇ uygulamasına devam edeceklerini duyurdu HTK-SEN, İAÇ uygulamasına devam edeceklerini duyurdu

Yaz sezonu için hedeflenen 10 yeni destinasyon arasında Trabzon'un yanı sıra Gürcistan'ın Batum şehri, Hırvatistan'ın Dubrovnik kenti, Karadağ'ın Tivat şehri ve Yunanistan'ın Korfu, Santorini ve Mikonos adaları bulunuyor. Bu yeni seferlerle birlikte, Flydubai seyahat ağı genişleyerek Körfez coğrafyasındaki yolcular için daha fazla seçenek sunmayı hedefliyor.

Flydubai'nin Trabzon'a yapacağı direkt seferlerle birlikte, Karadeniz bölgesinin turizm potansiyelinin artması bekleniyor. Yolculara aktarmasız olarak Trabzon'a ulaşma imkanı sunulacak olması, bölgenin uluslararası turizmde daha fazla tanınmasına katkı sağlayabilir.

Trabzon'a yönelik bilet satışları 14 Haziran itibariyle başladı. İlk sefer için bilet fiyatları 1344 Dirhem (11 bin 787 TL) olarak belirlendi. Flydubai'nin Dubai'den kalkacak olan ilk uçuşu 14 Haziran saat 12.10'da planlanırken, yaklaşık 3 saatlik bir uçuşun ardından uçak Trabzon'a 14.55'te iniş yapacak. Günde iki sefer düzenlenmesi planlanan uçuşlar, Dubai Uluslararası Havalimanı'ndan sabah ve akşam saatlerinde hareket edecek.

Flydubai'nin Soçi Ticaret Direktörü Hamad Obaidillah konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaz döneminde artan talebe cevap vermek amacıyla seyahat fırsatlarını genişlettiklerini belirtti. Trabzon'un yanı sıra Bodrum, Dubrovnik, Mikonos ve Santorini gibi destinasyonlara yönelik seyahat edecek yolculara konforlu bir deneyim sunmayı amaçladıklarını vurguladı.

Bu gelişmeyle birlikte, Trabzon'un uluslararası arenada turizmdeki konumu güçlenirken, Flydubai'nin genişleyen seyahat ağı Türkiye'nin turizm potansiyeline de olumlu katkı sağlayabilir.