Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından 6 Ocak 2024'te yayınlanan Acil Uçuşa Elverişlilik Direktifi'nin (EAD) ardından bir çok hava yolu şirketi B737 MAX-9 tipi uçakların incelenmesi için uçakları seferlerden çekti. 

Alaska Havayolları'nın ardından United Airlines ve Türk Hava Yolları bu tipteki uçakların incelenmesi için harekete geçmişti.

Körfezin güçlü hava yollarından Dubai merkezli Emirates'in alt kuruluşu olan low cost şirketi Fly Dubai de filosunda bulunan 3 adet B737 MAX-9 hakkında bir açıklama yaparak, Amerikan Federal Havacılık Dairesi'nin 171 uçağı geçici olarak uçuştan çekmesinin ardından, kendi filolarında bulunan uçakların etkilenmediğini duyurdu. 

NE OLMUŞTU?

ABD'de Alaska Havayolları'na ait bir yolcu uçağı kalkıştan kısa süre sonra basınç kaybı yaşadı. Çıkış kapılarından biri koptu. 174 yolcu ve 6 mürettebat taşıyan uçak acil iniş yaptı.

Alaska Havayolları'na ait AS1282 sefer sayılı uçuşu gerçekleştiren Boeing 737 MAX 9 tipi uçağın kalkıştan kısa bir sonra kapılarından biri koptu. Basınç değişimi sonrası uçakta oksijen maskeleri açıldı. 

B737 Max 9  tipi uçağın kapısının kopmasıyla birlikte yolcuların bazı eşyaları ve bir koltuk dışarıya uçtu.

Uçağın kokpit ekibi Portland havalimanına acil iniş yapma kararı aldı. 

Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri

174 yolcu ve 6 mürettabat olan uçak  Oregon eyaletine güvenli bir iniş yapmayı başardı.

Olayın ardından FAA ve Boeing'den açıklamalar yapıldı. Bazı şirketler bu tipteki uçaklarını yere indirdi.

AERONEWS24

EN GÜNCEL HAVACILIK HABERLERİ