Bahamalar'ın en büyük özel havayolu şirketi Western Air (WU), 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle şirketin Başkanı, CEO'su ve Sorumlu Müdürü olarak Sherrexcia “Rexy” Rolle'yi atadı. Rexy'nin bu yüksek düzeydeki göreve atanması, havacılık endüstrisinde benzer pozisyonlarda bulunan kadınların nadirliği açısından önemli bir adım olarak nitelendiriliyor; şu anki istatistiklere göre, havayolu CEO'larının yalnızca %8'i kadınlardan oluşuyor.

Rexy Rolle, 15 yılı aşkın bir havacılık deneyimi ile Western Air'deki yeni görevine getirildi. Geçmişte Şirketin Operasyonlar Başkan Yardımcısı ve Genel Danışmanı olarak görev yapan Rexy, havacılık ve kurumsal hukuk alanındaki uzmanlığıyla biliniyor. Bu süre zarfında, Western Air'ı turboprop uçaklardan dokuz adet Embraer ERJ 145-50 kişilik jet uçağına geçiş sürecinde kilit bir rol oynadı.

Rexy'nin liderliği altında Western Air, Nassau ile Fort Lauderdale arasında ilk ABD rotasını da içeren yeni hatlar açarak rotalarını genişletti. Ayrıca, şirket Nassau ile Freeport, Abaco, Exuma, San Andros, Congo Town, Bimini ve Cat Island arasında günlük jet uçuşları düzenlemekte.

AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı! AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı!

2001 yılında kurulan Western Air, San Andros Uluslararası Havalimanı (SAQ) ve Grand Bahama Uluslararası Havalimanı (FPO) olmak üzere iki ana merkeze sahiptir. Rexy'nin liderliğindeki şirketin, filo genişlemesi ve yeni hatlar açma gibi stratejik adımlarıyla dikkate değer bir büyüme kaydettiği belirtiliyor.

Kaynak: AERONEWS24