ABD Federal Havacılık Kurumu (FAA), Boeing 737 Max 9 tipi uçaklarda yaşanan kapı düşme olayının ardından uçuşları durdurulmuş olan bu uçakların tekrar uçuşlara izin verilmesine karar verdi. 5 Ocak'taki olayın ardından FAA, ABD'deki 171 uçağın incelenmesine karar vermişti. United ve Alaska havayolları, bu uçakları kullanarak önümüzdeki günlerde uçuşlara başlamayı planlıyor.

Türk Hava Yolları'nın da bu uçaklardan beş adet bulunuyor ve şirket, olayın hemen ardından bu uçakları uçuşlardan çekmişti.

FAA, Boeing'in 737 Max serisinin üretiminin artırılmasına izin vermeyeceğini açıkladı. FAA yöneticisi Mike Whitaker, Boeing'in kalite kontrol sorunlarını tamamen çözmedikçe kapasite artırımını veya yeni üretim bandı taleplerini onaylamayacaklarını belirtti.

Erdoğan'dan Adana Havalimanı ile ilgili önemli açıklama Erdoğan'dan Adana Havalimanı ile ilgili önemli açıklama

Alaska ve United havayollarının yöneticileri, Boeing'e karşı öfkeli ve bu durumun çok sayıda uçağının hizmetten çekilmesine ve uçuş planlarının büyük iptallerine neden olduğunu ifade ediyorlar. Alaska Airlines yöneticisi Ben Minicucci, incelemelerde çok sayıda gevşek civata bulduklarını belirterek "Bu uçağın üretim bandından hatalı bir şekilde çıktığına şüphe yok" dedi. United Airlines yöneticisi Scott Kirby ise bu olayın "bardağı taşıran son damla" olduğunu söyledi ve Boeing'in bir sonraki nesil uçağı olan 737 Max 10'a muhtemelen yer vermeyeceklerini vurguladı.

Boeing 737 Max serisi, önceki nesli olan 737 Max 8'lerin tasarım hatası nedeniyle 2018 ve 2019'da yaşanan iki kaza sonucu 346 kişinin ölümüne yol açmış ve uzun süreli bir uçuş yasağına neden olmuştu.