Alman Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un Doğu Afrika gezisi, beklenmedik bir olayla karşılaştı. Baerbock'un içinde bulunduğu uçak, Eritre'den uçuş izni alamadığı için Cibuti'ye gitmek üzere Berlin'den havalanmasına rağmen geri dönerek Suudi Arabistan'ın Cidde kentine zorunlu iniş yaptı. Eritre Dışişleri Bakanlığı'nda yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle uçuş izni almakta sıkıntı yaşandığı belirtildi. Uçak, Cidde'ye iniş yaptıktan sonra Baerbock ve beraberindeki heyet geceyi Suudi Arabistan'da geçirdi.

Kaptan pilot, planların değiştiği bir durumla karşılaşıldığını ve Eritre'ye uçuş izni alınamadığı için Cidde'ye sapmak zorunda kalındığını açıkladı. Alman Dışişleri Bakanlığı ise Eritre tarafından uçuş izni verilmemesi nedeniyle bilgilendirildiklerini ve başka bir alternatif rotanın bulunmadığını ifade etti.

Olayın ardından Alman Dışişleri Bakanı Baerbock, basına yaptığı açıklamada, "Aslında planlanmayan şeyler olduğunda esnek olmak zorundasınız. Bir kriz bölgesinde her şeyin normal, barışçıl zamanlarda olduğu gibi işleyemeyeceğini anlamamız gerekiyor. Planlarımızı buna göre yeniden düzenlemek zorundayız" dedi.

A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

Baerbock, Sudan'daki kanlı iktidar mücadelesinin arka planında Cibuti, Kenya ve Güney Sudan'da yapmayı planladığı görüşmelere devam edeceğini belirtti. Gezisinin devam etmesi için yeni uçuş planları yapılırken, diplomatik zorlukların yolda beklenmedik sürprizlere yol açtığı görüldü.