Amerika Birleşik Devletleri'nin son teknoloji beşinci nesil savaş uçağı F-35'in üretimi, Pentagon'un üst düzey yetkilisi Korgeneral Michael Schmidt tarafından yapılan bir sunumda durduruldu. Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'ne yapılan sunumda, Schmidt, yeni nesil F-35'in üretiminin kritik parça eksikliği nedeniyle durdurulduğunu açıkladı.

İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor

Schmidt, Lockheed Martin'in Teksas'taki fabrikasında beklenen parçaların gelmediğini belirtirken, üretimin durdurulmasının uçağın hayati önem taşıyan parça üretimindeki yetersizlikten kaynaklandığını ifade etti.

Lockheed Martin ile yapılan sözleşmeye göre yıl sonuna kadar 52 F-35 jetinin teslim edilmesi planlanmıştı. Ancak Schmidt, bu uçaklardan sadece 21'inin şu ana kadar tamamlandığını dile getirdi. Sunumun ardından basın mensuplarına bilgi veren Korgeneral, üretimi geciken parçaların sayısının fazla olmasa da kritik öneme sahip olduklarını belirtti.

Daha önce yazılım ve entegrasyon sorunları nedeniyle üretimin yavaşladığı F-35 savaş uçaklarının testlerinin tamamlanmadığına dikkat çeken Schmidt, ABD'nin bu nedenle jetleri henüz kullanmak istemediğini vurguladı.