Eritrea, 1998'de durdurulan ve 20 yıl aradan sonra yeniden başlayıp başarılı bir şekilde devam eden Ethiopian Airlines'ın direkt uçuşlarını sürpriz bir kararla yasakladı.

Uçak Biletlerinde Vergi Artışı Gündemde Uçak Biletlerinde Vergi Artışı Gündemde

2018'de Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, yıllar süren düşmanlık ve kan dökülmesinin ardından komşu ülke Eritrea ile bir barış anlaşması yapmayı başarmış ve bu başarı ona Nobel Barış Ödülü kazandırmıştı. İki ülke diplomatik ilişkilerini yeniden başlatmış ve Temmuz 2018'de iki başkent arasında düzenli uçuşlar yeniden başlamıştı.

Ethiopian Airlines, Addis Ababa'dan Eritrea'nın başkenti Asmara'ya haftada 10 sefer düzenleyerek bu hatta önemli bir pazar payı elde etmişti. Ancak Eritreli yetkililer, bu uçuşların 30 Eylül 2024 itibarıyla sona ereceğini duyurdu. Eritre Sivil Havacılık Otoritesi (CAA), 21 Temmuz'da Ethiopian Airlines'ı bilgilendirerek bu tarihten itibaren uçuşların durdurulacağını bildirdi. Ethiopian Airlines, bu kararın gerekçesini öğrenemediğini ve durumun açıklığa kavuşturulmasını talep ettiğini açıkladı.

Sosyal medyada dolaşan ve doğrulanmamış bir CAA belgesinde, Ethiopian Airlines'a karşı sürekli ve kasıtlı kötü niyetli ticari uygulamalar, bagaj hırsızlığı, uzun gecikmeler, haksız fiyat artışları ve diğer düzensizlikler gibi ağır suçlamalar yer aldı. CAA, Ethiopian Airlines'ı defalarca bu sorunları çözmeye çağırdığını ancak sonuç alamadığını belirtti.

Ethiopian Airlines sözcüsü, bu adımın şirket için şok edici ve üzücü olduğunu ifade etti. Sözcü, şirketin sadece 15 gün önce, 8 Temmuz'da haftalık uçuş sıklığını 10'dan 15'e çıkarması için bir yazı aldığını söyledi. Şirket, sorunları derhal çözmeyi taahhüt ederek, müşterilerinden anlayış ve sabır istedi.

Ethiopian-1

Kaynak: AERONEWS24