Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Hindistan Vistara Hava Yolları'na ait yolcu uçağının bomba ihbarı sonucu saat 16.30 sularında Erzurum Havalimanı'na acil iniş yapmak durumunda kalmasıyla yolcuların tümünün ve mürettebatın tahliyesi ardından başlatılan arama çalışmaları sonucu ihbarın asılsız çıktığını ifade etti.

İki bakan Embraer üretim tesisini ziyaret etti İki bakan Embraer üretim tesisini ziyaret etti

Saat 23.30 itibarıyla arama çalışmalarının sonlandırıldığını belirten Çiftçi, "Uçağın bagaj kısmındaki bütün yolculara ait bavullar, bagajlar indirildi. Onların da hem X-ray cihazıyla hem de arama köpeği marifetiyle arama çalışmaları tamamlandı. Saat 23.30 itibarıyla bütün arama tarama çalışmalarını sonlandırmış olduk. Yaptığımız çalışmaların neticesinde bomba ihbarının asılsız olduğunu tespit ettik. Bunun neticesinde de ilimiz havaalanında uygulanan uçuş yasağı kaldırılmış oldu. Artık ilimize gelecek veya ilimizden gidecek bütün uçaklar rahatlıkla havalanabilecek durumda" dedi.

Dış hatlar terminalinde istirahat eden yolcuların bekleyişinin sürdüğü bildirildi. Yolcuları almak için Hindistan'dan yeni bir uçağın gönderileceği ve 14:30 civarında Erzurum Havalimanı'na varması bekleniliyor.