Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 2005 yılında başlattığı Erciyes Dağı'nın uluslararası standartlara sahip kayak merkezi olma projesi, dünyanın önde gelen kayak destinasyonları arasına girmeyi başardı. Yapılan 350 milyon avroluk yatırımın meyvelerini veren Erciyes, 2011 yılında 200 bin civarında olan ziyaretçi sayısını son yıllarda 2 milyona yaklaştırdı.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, yapılan çalışmalarla Erciyes'in kış turizminin vazgeçilmez bir destinasyon haline geldiğini belirtti. Elcuman, Erciyes'in geçmişte sınırlı sayıda pist ve mekanik tesisle ziyaret edilen bir yer olduğunu ifade ederek, "Erciyes, 2 mekanik tesisin olduğu çok sınırlı sayıda pistin kullanıldığı ve o zamanki 'kasaba belediyesi' diyebileceğimiz belediyenin burada otopark fişi kesip gelir elde ettiği bir yerdi." dedi.

Erciyes Master Planı'nın 2011 yılında tamamlanmasıyla birlikte bölgenin uluslararası bir kayak merkezi olma potansiyelini ortaya çıktığını söyleyen Elcuman, pandemi ve diğer zorluklara rağmen bu yolda önemli adımlar atıldığını dile getirdi. Elcuman, "Bu sene olağanüstü bir şey olmazsa 2,5 milyon kişi bekliyoruz. Çünkü pandemi öncesi 2 milyon kişiye yakın ziyaretçiyi ağırlamıştık. Bu sene rekor kırma niyetindeyiz. Bütün çalışmalarımız o yönde." şeklinde konuştu.

Dünya genelinde yolcu sayısı arttı Dünya genelinde yolcu sayısı arttı

112 kilometrelik pistleri, saatte 26 bin 750 kişi taşıma kapasitesi, mekanik tesisleri ve pist güvenliğiyle Erciyes'in önemli bir kayak merkezi olduğunu belirten Elcuman, Erciyes'in şehre yıllık 100 milyon avroya yakın ekonomik getiri sağladığını vurguladı. Elcuman, ayrıca, 13 otelin faaliyette olduğunu, bugüne kadar 100'den fazla ülkeden turist ağırladıklarını ve her geçen sene bilet satışlarının yüzde 50 arttığını belirtti. Bu durumu, Erciyes'in dünya markası olma yolunda önemli adımlar attığının bir göstergesi olarak değerlendiren Elcuman, gelecekte ziyaretçi sayısını 10-20 milyonları konuşmaya başlamayı hedeflediklerini ifade etti.