"Endonezya Savunma Bakanlığı, ülkedeki sınırlı finansal kaynaklar nedeniyle Fransa'dan Mirage 2000-5 savaş uçağı alımını geçici olarak durdurdu.

Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri

Endonezya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Danil Anzar Simanjuntak, yerel medyaya yaptığı açıklamada, "Hükümet, Mirage uçaklarının alımını şu anda mali imkanlarımızın müsait olmaması nedeniyle askıya aldı. Bunun yerine, mevcut Sukhoi ve F-16 uçaklarının modernizasyonu için sipariş verilecek" dedi.

Simanjuntak, Fransız uçaklarının alımının askıya alınmasının Savunma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı tarafından ortaklaşa alınan bir karar olduğunu belirtti.

Endonezya, bir yıl önce Fransa'dan 802 milyon dolar değerinde 12 adet Mirage 2000-5 savaş uçağı alımı için CSG savunma şirketi ile bir sözleşme imzalamıştı. Ancak bu ikinci el uçaklar, 2022'de sipariş edilen 42 adet Rafale uçağı teslim edilene kadar kullanılacaktı.

Ancak bu plan ülkede yoğun eleştirilere neden oldu. Endonezya'nın elinde şu anda Su-30MK2 ve Su-27SKM dahil olmak üzere 10 adet Rus yapımı savaş uçağı bulunmaktadır."