Endonezya'da Gorontalo-Pohuwato seferini gerçekleştiren Sam Air uçağı, Bumi Panua Havalimanı yakınındaki bir alana düştü. Uçak, Gorontalo Djalaluddin Havalimanı'ndan saat 07:03'te kalkış yaptı ve 07:33'te varış yapması planlanıyordu. Ancak uçak, kalkışından yaklaşık 19 dakika sonra, 07:22'de iletişim kaybı yaşadı.

Corendon'dan Anadolu Efes ortalığında yeni emniyet demosu Corendon'dan Anadolu Efes ortalığında yeni emniyet demosu

Birkaç saat sonra, uçak tamamen tahrip olmuş halde bulundu. Kazada dört kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri: Pilot M. Saefu Rubi, Kaptan M. Artur F.G, mühendis Budi Janto ve yolcu Sri Mayke Male olarak açıklandı. Hayatını kaybedenlerin cesetleri, Pohuwato'daki Motolohu Sağlık Merkezine kaldırıldı.

Ulaştırma Bakanlığı Havacılık Genel Müdürü Vekili Lukman F. Laisa, olaydan derin bir üzüntü duyduğunu belirterek, "Pohuwato'daki SAM Air uçağının düşmesi nedeniyle derin bir üzüntü içerisindeyiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz," dedi.

Laisa, Ulaştırma Bakanlığı'nın Kazaların Ulusal Komitesi (KNKT) ve ilgili paydaşlarla iş birliği yaparak kazayı araştırmak için koordinasyon sağladığını açıkladı. "Umarım araştırma süreci sorunsuz ilerler ve gelecekte havacılık güvenliğini artırmak için gerekli önlemler alınabilir," ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili bilgiler, Kayıtlı Uçuş İletişim Merkezi (AIRNAV) Makassar tarafından saat 09:00'da bildirildi. Heriyanto, "SAM Air, son olarak AIRNAV Makassar ile irtibat kurmuş ve bilgiye göre Bumi Panua Havalimanı bölgesine düştüğü tespit edilmiştir," şeklinde konuştu.