Endonezya Hava Kuvvetleri'ne ait dört adet Super Tucano tipi uçak, Puspo bölgesi Keduwung köyündeki vadide gerçekleştirdikleri kol uçuşu sırasında trajik bir kaza yaşadı.

A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

Kol uçuşu esnasında maalesef iki uçak çarpıştı ve çarpışan uçaklar, TT-3103 ve TT-3111 kuyruk numaralarına sahipti. Çarpışma sonucunda parçalanan uçaklardaki iki öğrenci ve iki öğretmen, toplamda dört pilot, yaşamlarını olay yerinde kaybetti.

Olayın ardından Endonezya Hava Kuvvetleri, kaza ile ilgili detaylı bir soruşturma başlattı. Bu trajik olay, Brezilyalı üretici Embraer tarafından üretilen Super Tucano tipi uçakların risklerini gündeme getirmiş durumda.

Super Tucano'lar, Brezilya imalatı olup bir turboprop motora sahiptir. Uçağın silahlı modeli A-29, yakın hava desteği görevlerinde kullanılmaktadır. Bu uçaklar, TUSAŞ HÜRKUŞ, Pilatus PC21, T-6 Texas II ve KAI'nin KT-1 serisi gibi rakip modellerle rekabet etmektedir. Bu kaza, hava gücü alanındaki güvenlik önlemlerinin ve teknolojik gelişmelerin önemini bir kez daha vurgulamaktadır.