Orta Doğu'da daha geniş bir çatışmaya ilişkin endişeler, birçok havayolunun bölgeye uçuşları askıya almasına veya etkilenen hava sahasından kaçınmasına neden oldu.

Körfezin önde gelen havayolu şirketi Emirates, bugün yaptığı açıklamada, Orta Doğu'da artan gerilimlerin yolcuları etkilemesi nedeniyle İran ve Irak'a uçuşlarının askıya alınmasının 23 Ekim'e kadar uzatıldığını duyurdu.

Dubai merkezli havayolu şirketi başlangıçta bu uçuşları 8 Ekim'e kadar iptal etmiş, daha sonra askıya alma süresini 16 Ekim'e kadar uzatmıştı. 

Emirates Skycargo, Filosunu Büyütüyor: Beş Yeni Boeing 777 F Siparişi Verildi Emirates Skycargo, Filosunu Büyütüyor: Beş Yeni Boeing 777 F Siparişi Verildi

Son varış noktaları Bağdat veya Tahran olan yolcuların kalkış noktalarından önümüzdeki Çarşamba gününe kadar seyahat etmelerine izin verilmeyeceğinden, bu karar Dubai üzerinden aktarmalı uçuşları olan yolcuları etkiliyor.

Emirates, Lübnan ile ilgili olarak 31 Ekim 2024'e kadar veya bir sonraki duyuruya kadar Beyrut'a çift yönlü uçuşları iptal etmeye devam edecek.