EHang Holdings Limited, EH216-S adlı insansız hava aracının Çin Sivil Havacılık İdaresi'nden (CAAC) "Uçuşa Elverişlilik Sertifikası"nı (AC) aldığını açıkladı. Şirket, EH216-S'nin son teknoloji ürünü elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçağı olarak dünya çapında bir ilki temsil ettiğini belirtti. CAAC, EHang'ın Yunfu Üretim Üssü'nde üretilen EH216-S'nin onaylı tip tasarımına ve tüm üretim prosedürlerine uygun olduğunu, ticari operasyonlara yönelik güvenlik ve kalite gereksinimlerini karşıladığını onayladı.

Sistem sorunu uçak seferlerini de etkiledi Sistem sorunu uçak seferlerini de etkiledi

Sertifikalı EH216-S, Guangzhou Bölgesel Kalkınma ve Yatırım Grup bünyesindeki ETON'a teslim edildi. Guangzhou Bölgesel Kalkınma ve Yatırım Grup Genel Müdürü Chengjiu Zhou, EH216-S'nin teslimat töreninde, "Dünyanın ilk sertifikalı pilotsuz yolcu taşıyabilen İHA'sını almaktan büyük heyecan ve gurur duyuyoruz. Guangzhou'da hava turizmi alanında ticari operasyonlarımıza ve EHang ile işbirliğimize olan inancımız tam" dedi.

EHang'ın Kurucusu ve CEO'su Huazhi Hu ise, "Alçak irtifa ekonomisine yönelik yaklaşımlarla desteklenen EHang ve insansız hava aracı endüstrisi, muazzam fırsatlarla büyüyor. Bugün, pilotsuz yolcu taşıyacak eVTOL uçakları arasında ilk sertifikayı alan EH216-S'nin teslimatını gerçekleştirdik. Yakın gelecekte, üretim hattımızdan çıkacak İHA’larla birikmiş siparişleri karşılayacak ve müşterilere teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.