Türk Hava Yolları (THY), Taş Tepeler bölgesinde gerçekleştirilen kazı çalışmalarında ortaya çıkan, tarihte bilinen evcilleştirilmiş ilk buğday tanelerinin yeniden üretimiyle yapılan 12 bin yıllık ekmeği tanıttı.

Anadolu'nun en eski tahıl türlerinden olan Siyez ve Gernik buğdaylarından üretilen bu ekmek, THY'nin misafirleriyle Türk kültürünü paylaşma ve gelenekleri modern yeniliklerle birleştirme çabasını yansıtıyor.

22 Eylül 2024 tarihinde İstanbul'dan New York'a giden TK3 seferinde resmi olarak menüye dahil edilen ekmek için, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Göbeklitepe, Karahantepe ve Taş Tepeler’in yer aldığı Mezopotamya Bölgesi’nde bir film prömiyeri gerçekleştirildi.

İlk ekmek, ödüllü seyyah şef Ömür Akkor ve Doç. Dr. Çetin Şenkul danışmanlığında, İstanbul merkezli Turkish DO&CO catering şirketi tarafından hazırlandı.

Yemek servisi öncesinde sıcak olarak sunulacak ekmek, tereyağı ve zeytinyağı eşliğinde QR kodlu tanıtım kartı ile özel kesesinde, kıtalararası seyahat eden Business Class misafirlerine ikram edilecek.

Thy Ekmek2

Discover Airlines uçak içi ikramda yeniliğe gidiyor Discover Airlines uçak içi ikramda yeniliğe gidiyor

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "Dünyanın en iyi lezzetlerini misafirlerine sunan ve bu alanda dünya çapında tanınmış kuruluşlardan birçok ödül alan bayrak taşıyıcı havayolu olarak, Business Class yolcularımızı Anadolu bölgesindeki kazılarda keşfedilen antik buğdaylardan elde edilen, dünyanın en eski ekmeği ile tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

THY’nin projesi olarak Anadolu tarım tarihini yansıtan bu ekmek, Taş Tepeler bölgesinde 12 bin yıl önce evcilleştirilmiş buğdaydan üretilmiş olup, beslenme alışkanlıkları ve sosyal yapıları yeniden şekillendirmiştir.