Lufthansa Group’un tatil odaklı havayolu şirketi Discover Airlines, önümüzdeki yaz sezonunda Frankfurt ve Münih çıkışlı yeni Avrupa destinasyonlarını uçuş ağına ekliyor. Ayrıca, Yunanistan ve Bulgaristan gibi popüler tatil rotalarındaki uçuşlarını da artırmayı planlıyor. Özellikle Norveç’in Ålesund ve Bodø şehirleri, tüm grup içinde ilk kez uçuş ağına dahil edilecek ve Discover Airlines, bu destinasyonlara Almanya’dan direkt uçuş sunan tek havayolu olacak.

Genişleyen Kuzey Avrupa Ağı

Discover Airlines, 2025 yaz sezonunda Kuzey Avrupa’ya yönelik uçuşlarını genişleterek, bu bölgedeki toplam beş destinasyona ulaşacak. İlk kez Mayıs başından Ekim sonuna kadar, haftada iki kez (Çarşamba ve Cumartesi günleri) Frankfurt’tan Ålesund’a uçuşlar düzenlenecek. Ålesund, Norveç’in ünlü Geirangerfjord’una giriş noktasında yer alan bir sahil kenti olarak biliniyor. Bunun yanı sıra, Haziran başından Ekim sonuna kadar haftada iki kez (Pazartesi ve Perşembe günleri) Münih’ten Bodø’ya uçuşlar gerçekleştirilecek. Yaklaşık üç saat süren bu uçuşlar, Lofoten Adaları’na seyahat etmek isteyenler için ideal bir başlangıç noktası sunuyor. Ayrıca, Frankfurt-Evenes hattı 2025 yazında haftada üç uçuşla (Pazartesi, Perşembe ve Pazar günleri) hizmet vermeye başlayacak.

Kittilä, Finlandiya’da ise Discover Airlines’ın kış dönemi boyunca sunduğu uçuşlar, yaz sezonunda da devam edecek. Haftada iki kez (Pazartesi ve Cuma günleri) gerçekleştirilecek bu uçuşlar, yolcuları yaklaşık üç buçuk saatlik bir yolculukla Finlandiya’nın Laponya bölgesine taşıyacak. Bu sayede, Discover Airlines, Kittilä’ya yaz aylarında direkt uçuş sunan ilk uluslararası havayolu olacak.

Türk Hava Yolları'nın Kredi Notu Yükseldi Türk Hava Yolları'nın Kredi Notu Yükseldi

Yeni Destinasyonlar ve Artan Uçuşlar

Discover Airlines, ayrıca 2025 yazında İzlanda’daki ilk destinasyonu olan Keflavik’i uçuş ağına ekliyor. Münih çıkışlı bu rota, önceden Lufthansa tarafından işletiliyordu ve gelecek yaz sezonunda Discover Airlines tarafından haftada üç kez (Nisan ayından Ekim sonuna kadar) Reykjavik’e uçuşlar düzenlenecek.

Yunanistan, Discover Airlines’ın en sık uçuş düzenlediği destinasyonlar arasında yer alıyor. Kefalonya ve Kalamata gibi yeni destinasyonlarla birlikte, Frankfurt çıkışlı Yunanistan destinasyonları 11’e yükseliyor. Her iki destinasyon da haftada bir kez (Kefalonya Pazartesi, Kalamata Pazar günleri) uçuş alacak ve bu rotalar, mevcut yaz sezonunda Münih’ten de sunuluyor. Ayrıca, Heraklion (Girit), yaz sezonunda haftalık 21 uçuşla en yoğun destinasyonlardan biri olacak.

Münih çıkışlı uçuşlarda ise Bulgaristan'ın Burgas şehri 2025 yaz sezonunda programa ekleniyor. Temmuz ayından Ekim başına kadar, haftada iki kez (Çarşamba ve Pazar günleri) Karadeniz kıyısındaki bu liman kentine uçuşlar düzenlenecek. Aynı zamanda, Varna rotası da haftada üç uçuşa çıkarılarak genişletiliyor.

Geniş Uçuş Ağı ve Seyahat Seçenekleri

Lufthansa’nın bir yan kuruluşu olan Discover Airlines, 2025 yazında Frankfurt’tan kısa ve orta menzilli toplam 36, Münih’ten ise 29 destinasyona uçuş sunacak. Bu yeni rotalar ve artan uçuş frekansları, yolculara daha fazla seyahat seçeneği sunarak, Lufthansa Group’un Avrupa’daki varlığını güçlendirecek.