TAV İşletme Hizmetleri'ne Ödül TAV İşletme Hizmetleri'ne Ödül

ABD’de Utah’tan Oregon’a gitmekte olan Delta Havayolları’na ait uçakta kabin basıncı problemi yaşandı. 15 Eylül tarihinde meydana gelen olay sırasında bazı yolcuların burun ve kulaklarından kan geldiği bildirildi. Uçak, acil iniş yaparak Utah’a geri döndü.

Delta Havayolları sözcüsü, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “1203 numaralı uçuşta yaşanan bu talihsiz olay için müşterilerimizden içtenlikle özür dileriz. Uçuş ekibi, Utah’a geri dönmek için gerekli prosedürleri uyguladı ve yerdeki ekiplerimiz, yolcuların ihtiyaçlarına destek sağladı” ifadelerini kullandı.

Sözcü, teknisyenlerin basınç problemini çözdüğünü ve uçağın ertesi gün hizmete geri döndüğünü belirtti.

Yolcuların Yaşadığı Panik

Uçakta bulunan bir yolcu, olay anını şu şekilde anlattı: “Kocamın kulaklarını tuttuğunu gördüm, oldukça zorlanıyordu. Arkaya baktığımda bir yolcunun burnundan kan geldiğini gördüm ve insanlar ona yardım etmeye çalışıyordu.”

Bir diğer yolcu ise yaşadıklarını “Kulağım bıçaklanıyormuş gibi hissettim, elimi kulağıma götürdüm ve geri çektiğimde elimde kan vardı” şeklinde dile getirdi.

Tedaviye İhtiyaç Duyan Yolcular

Olayda ciddi bir yaralanma bildirilmezken, uçuş sonrası 10 kişinin sağlık görevlilerinden destek aldığı açıklandı. ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) ise olayı soruşturacağını duyurdu.

Olayın ardından Delta Havayolları, yolcuların yaşadığı bu rahatsız edici deneyim için özür diledi ve teknik sorunun çözüldüğünü bildirdi.