Delta Airlines, Perşembe günü bir çalışanın, iki kabin memurunun Filistin bayrağı rozetleri taktığını gösteren bir gönderiye, şirketin sosyal medya hesabından "Ben de korkardım" yanıtını vermesi sonrası müşterilerinden özür diledi.

Delta, yaptığı açıklamada, hava yolunun "Salı günü yanlışlıkla gönderilmiş bir yorumu" kaldırdığını belirtti, ancak tartışmalı gönderi ve yanıtı, X sosyal medya platformunda şirketin yanıtlar bölümünde hala duruyor ve birçok kullanıcı tarafından anti-Filistin anlamı taşıdığı gerekçesiyle kınanıyor.

Delta, Perşembe günü X'te yaptığı paylaşımda, "Çarşamba günü değerlerimize uygun olmayan bir yanıtı kaldırdık" dedi. "Topluluklarımızda ve uçaklarımızda kapsayıcılık ve saygı ortamı için çabalıyoruz."

Bir kullanıcı tarafından yapılan orijinal gönderi, Delta kabin memurlarının Filistin bayrağı rozetleri taktığını gösteren iki fotoğraf içeriyor ve Filistin bayrağını Hamas ile ilişkilendiriyordu.

"Şimdi bir @Delta uçuşuna bindiğinizi ve havada Hamas rozetleri taşıyan çalışanlar gördüğünüzü hayal edin. Ne yaparsınız?" diye yazdı @iliketeslas.

Delta çalışanı ise gönderiye, X kullanıcısı ile aynı fikirde olduğunu belirten bir yanıt verdi.

"Ben de sizi anlıyorum ve şahsen ben de korkardım" diye yazdı çalışan. "Çalışanlarımız kültürümüzü yansıtır ve politikalarımızın ihlal edilmesini hafife almıyoruz."

Müşteriler, X'te anti-Filistin gönderi ve yanıtı kınayarak, hatta hava yolunu boykot etmekle tehdit ederek tepki gösterdiler.

Kullanıcı @elivalley, "@Delta çalışanlarına yönelik 'antisemitizmle mücadele' adı altında başlatılan nefret kampanyasını destekliyor" diye yazdı.

Kullanıcı @truthtroll_X, "Kendinizden utanmalısınız!!" dedi. "Bir daha asla Delta ile uçmayacağım."

Tepkiler üzerine Delta, anti-Filistin yanıtı paylaşan çalışan hakkında işlem yapıldığını duyurdu.

Delta açıklamasında, "Sorumlu çalışan artık Delta'nın sosyal kanallarını desteklemiyor" dedi. "Bu incitici gönderi için özür dileriz."

Anadolu Ajansı, o kişinin disiplin cezası, askıya alınma veya işten çıkarılma durumu hakkında bilgi almak için Delta medya ilişkileri temsilcisi ile görüştü, ancak şirket henüz bu soruya yanıt vermedi.

Delta, ayrıca kabin memurlarının taktığı rozetlerin ifade özgürlüğü politikaları ile ilgili olarak da soruşturma başlattığını belirtti.

Havayolu, kabin memurlarının fotoğraflarının nerede çekildiğini belirtmedi, ancak fotoğrafların ayrı uçuşlarda farklı günlerde çekildiğini söyledi.

Başlangıçta ırkçı gönderiyi kınayan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Perşembe günü Delta tarafından yapılan özre X üzerinden yanıt verdi.

Uçakta olay çıkaran yolcu tutuklandı! Uçakta olay çıkaran yolcu tutuklandı!

"Bu özrü memnuniyetle karşılıyoruz ve bunun, aşırı sağcı İsrail hükümeti tarafından uygulanan soykırım, etnik temizlik ve zorla aç bırakmaya maruz kalan Filistin halkını insanlıktan çıkarmaya devam edenlere bir mesaj göndermesini umuyoruz" dedi.