Croatia Airlines, yaşlanan uçaklarını emekliye ayırma ve filosunu yenileme planları çerçevesinde, yeni Airbus A220'lerini teslim almaya hazırlanıyor. Bu geçiş sürecinde, önümüzdeki yıl için geçici bir önlem olarak uçak kiralama yoluna gidiyor.

Bilal Ekşi : 440 kişi kara listede Bilal Ekşi : 440 kişi kara listede

Geçtiğimiz ay bir A319'u emekliye ayıran havayolu, önümüzdeki yılın ilk yarısında bir diğer uçağını daha envanter dışına çıkarmayı planlıyor. Croatia Airlines'ın ilk A220'si ise Haziran 2024'te teslim alınacak.

Bu filo yenileme sürecinde, Hırvatistan'ın ACMI uzmanı Trade Air ile A320 tipinde bir uçağın kiralanması için görüşmeler yapılıyor. Anlaşma başarılı olursa, kiralanan uçak Şubat 2024'ten itibaren Croatia Airlines adına uçmaya başlayacak. Uçak, başlangıçta Zagreb'de konuşlandırılacak ve daha sonra Split'te yaz tarifesine uygun olarak hizmet verecek.

Croatia Airlines, 2024 yaz sezonu için ikinci bir A320 uçağı kiralama seçeneğini de değerlendiriyor. Şu anda havayolu, iki A320, dört A319 ve altı Dash 8 Q400 dahil olmak üzere on iki uçaktan oluşan bir filoya sahip. Bu adımlarla Croatia Airlines, filosunu modernize ederek daha verimli ve çağdaş uçaklarla hizmet vermeye hazırlanıyor.