Croatia Airlines, Şubat ayının havacılık endüstrisi için en sakin dönem olduğunu göz önünde bulundurarak, planlarını revize ediyor. Havayolu, Zagreb'den gerçekleştirdiği bir dizi seferde geçici olarak frekans azaltma kararı aldı. Bu kapsamda, Viyana, Brüksel, Saraybosna, Frankfurt, Münih, Üsküp ve Zürih rotalarında toplam yedi noktada sefer sayılarını düşürecek.

Zagreb merkezli havayolu, planlarını değiştirerek haftalık operasyonlarının yaklaşık %7'sini etkileyecek şekilde toplamda on iki uçuşu iptal etti. Viyana ve Brüksel rotaları, üç haftalık periyotta en büyük düşüşü yaşayacak. Saraybosna'ya iki haftalık bir azalma planlanırken, diğer rotalarda haftada bir uçuş azalması öngörülüyor. Ancak, değişikliklere ilişkin belirsizlik devam ediyor.

Diğer tüm destinasyonlar ise bu azalmadan etkilenmeyecek. Birden fazla haftalık frekans kesintisi yaşayan bazı noktalarda azalmaların ay boyunca kademeli olarak uygulanacağı belirtildi.

Şubat ayı boyunca Croatia Airlines, Zagreb'den toplam 47 uçuşu programından çıkaracak. Ancak, geçen yılın aynı dönemine kıyasla uçuşlarda %3,6'lık bir artış sağlayarak, hala geçen yıldan daha fazla operasyona sahip olacak. Havayolu, en yoğun hizmet verdiği destinasyonlarda Split, Dubrovnik, Frankfurt, Zürih ve Münih'i sıralayacak.

Zagreb Havalimanı'ndaki azalmaların, Croatia Airlines'ın ağ revizyonu sonrasında, Şubat ayında geçen yıla göre uçuş sayısında %15,5 ve kapasitede %19,6'lık bir artış yaşanması nedeniyle, havalimanı genelinde büyük bir etkisi olması beklenmiyor.

Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor

Öte yandan, Croatia Airlines, geçtiğimiz hafta itibarıyla Trade Air'e ait bir Airbus A320 uçağını ıslak kiralama yöntemiyle hizmete almış durumda. 22 yaşındaki 9A-BTH kayıtlı uçak, başlangıçta Zagreb'de konuşlandırılacak ve yaz ayları için Split'e taşınacak. Havayolu, bu uçağı yıl sonuna kadar kullanmayı planlıyor.

Kaynak: AERONEWS24