Emirates, Alman tatil havayolu Condor ile kod paylaşımı anlaşması imzaladı. Emirates Başkan Yardımcısı ve Ticari İşler Sorumlusu Adnan Kazim ile Condor CEO'su Peter Gerber, anlaşmayı Dubai'de düzenlenen IATA Yıllık Genel Kurulu'nda imzaladı.

A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

Anlaşmanın, hükümet onaylarına tabi olarak, Ekim 2024'te başlaması planlanıyor. Tesadüfen, Condor'un Berlin-Dubai hattı da aynı ay içinde faaliyete geçecek.

Bu anlaşma kapsamında, Emirates müşterileri, Almanya üzerinden Condor tarafından işletilen uçuşlarla Majorca ve Kanarya Adaları gibi tatil destinasyonlarına ve Kuzey, Orta ve Güney Amerika ile Karayipler'deki uluslararası noktalara bağlantı ve genişletilmiş seyahat seçeneklerine sahip olacaklar.

Condor ise "DE" pazarlama kodunu Dubai'den sonraki Emirates uçuşlarına koyabilecek ve müşterilerine Orta Doğu, Afrika, Orta Asya ve Hint Yarımadası'ndaki destinasyonlara yeni seyahat seçenekleri sunabilecek.

Emirates ve Condor, Kasım 2023'te karşılıklı bir interline anlaşması imzaladılar. İki havayolu ayrıca, Emirates Skywards üyelerinin Condor tarafından işletilen tüm uçuşlarda Mil kazanıp harcayabilecekleri bir sık uçan yolcu programı anlaşması da yaptılar.

Adnan Kazim, yaptığı açıklamada, "Almanya'nın en popüler tatil havayollarından biri olan Condor ile ortaklığımızı daha da güçlendirmekten memnuniyet duyuyoruz. Müşterilerine, ağımızdaki benzersiz destinasyonlara daha geniş erişim ve güçlü bağlantı fırsatları sunmayı, Emirates'in imza niteliğindeki uçuş hizmeti ve misafirperverliği ile Dubai'den itibaren tüm yolculuklarında eşlik etmeyi hedefliyoruz," dedi.

Bu yeni ortaklık, her iki havayolunun da müşterilerine daha fazla seçenek ve esneklik sunarak seyahat deneyimlerini iyileştirmeyi amaçlıyor. Anlaşma, hem Emirates'in küresel erişimini genişletmesine hem de Condor'un uluslararası bağlantılarını güçlendirmesine yardımcı olacak.