Türkiye merkezli Çelebi Hava Servisi A.Ş., Endonezya'nın başkenti Jakarta merkezli yer hizmetleri şirketi PT. Prathita Titiannusantara (PTN) şirketinin tamamını satın alarak uluslararası genişleme stratejisini güçlendirdi. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, satın alma işleminin tanımlı koşulların gerçekleşmesi durumunda en geç 30 Mart 2024 tarihine kadar tamamlanmasını öngördüğünü bildirdi.

A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

Çelebi Hava Servisi'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“SPA'de tanımlı koşulların gerçekleşmesi durumunda, hisse devir işlemlerinin en geç 30.03.2024 tarihine kadar tamamlanması öngörülmekte ve PTN'ye ait hisselerin Şirketimiz veya mevcut, ya da o tarihe kadar kurulacak bir veya daha fazla iştiraki vasıtasıyla devir alınması planlanmaktadır."

PTN, Endonezya'nın 26 şehrindeki havalimanlarında yer hizmeti sunan bir şirket olarak faaliyet gösteriyor ve bu şehirlerdeki uçuş trafiğine erişim sağlayarak toplam Endonezya havacılık pazarının yüzde 76'sına hizmet sunmaktadır. Endonezya'nın havacılık pazarının önümüzdeki 5 yıl içinde yılda ortalama yüzde 7 büyümesi bekleniyor. PTN'nin önümüzdeki 5 yıl içinde ortalama yıllık hasılatının 14 milyon Euro (2028: 25 milyon Euro) ve 5 yıl boyunca toplam ekipman yatırım tutarının yaklaşık 27 milyon Euro olması öngörülmektedir.

Çelebi Hava Servisi'nin bu satın alma hamlesi, şirketin küresel ölçekteki operasyonlarını genişleterek uluslararası pazardaki varlığını güçlendirmeye yönelik stratejisinin bir parçası olarak dikkat çekiyor.