TAV İşletme Hizmetleri'ne Ödül TAV İşletme Hizmetleri'ne Ödül

Çekya eski Başbakanı Andrej Babiš tarafından kurulan yatırım şirketi Hartenberg Holding, Slovenya merkezli Adria Tehnika'nın tek sahibi oldu.  Hartenberg Holding, Adria Tehnika'nın mülkiyetini Haziran ortasında Polonya'nın Avia Prime şirketinden devraldı. Avia Prime'ın yüzde 72 hissesine sahip olan Hartenberg, mülkiyet değişikliği ile birlikte Adria Tehnika'nın yönetiminde değişiklikler gerçekleştirdi. Eski İK Başkan Yardımcısı Barbara Perko Brvar, Adria Tehnika'nın yeni CEO'su olarak atanırken, yönetim kurulu Pavel Prhavc, Jozef Janov ve Dejan Kostić'ten oluşacak.

Şirket, mülkiyet değişikliğinin Adria Tehnika'ya "yüksek rekabetçi pazarda daha büyük esneklik ve dayanıklılık" kazandıracağını belirtti. Adria Tehnika, genel merkezi ve tüm iş fonksiyonlarını Slovenya'da tutacak, mevcut iş gücünü koruyacak ve işlerini genişletirken yeni çalışanlar arayışına girecek.

Şirket, 256 çalışanı ile easyJet, Swiss, Air France, Lufthansa ve diğer birçok havayolu şirketi ile uzun vadeli sözleşmelere sahip. 2024 yılının geri kalanında neredeyse tam kapasiteyle çalışması bekleniyor ve bu yıl iş hacmi yüzde 10 büyüdü. Adria Tehnika, 2025 ile 2030 yılları arasında iş geliştirme çerçevesinde yeni bir hangar inşa etmeyi planlıyor.

Hartenberg Holding, Jozef Janov ve eski Çek Başbakanı Andrej Babiš tarafından kurulan özel bir fond tarafından yönetiliyor. Şirket, Orta Avrupa'da ilaç, gayrimenkul, havacılık ve perakende sektörlerinde yatırımlar yapıyor ve Ljubljana'da çeşitli gayrimenkul projelerine imza atıyor.