Brussels Airlines'e ait iki ayrı uçakta, geçtiğimiz hafta sonu duman tespit edilmesi üzerine acil durum yaşandı. İlk olay, Dakar’dan Brüksel’e sefer yapan SN204 uçuşunda meydana geldi. Airbus A330 tipi uçak, kabinde duman fark edilmesi üzerine İspanya’daki Vitoria-Gasteiz Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçaktaki sorun inişin ardından giderilmesine rağmen, sınırlı yer hizmetleri kapasitesi ve uçuşun AB dışı statüsü nedeniyle yolcuların altı saat boyunca uçaktan inmesine izin verilmedi. Uçak, saat 09:28’de yeniden havalanarak Brüksel’e neredeyse altı saat gecikmeli olarak ulaştı.

Stansted Havalimanı'na 1,1 Milyar Sterlinlik Yatırım Planı Açıklandı Stansted Havalimanı'na 1,1 Milyar Sterlinlik Yatırım Planı Açıklandı

Aynı sabah, Brussels Airlines’e ait SN2298 sefer sayılı Airbus A319 tipi uçakta da kokpitte duman tespit edildi. İniş hazırlığı sırasında fark edilen bu durum sonrası, pilotlar öncelikli iniş talebinde bulundu. Uçak, güvenli bir şekilde iniş yaptıktan sonra itfaiye tarafından karşılandı. Her iki olayda da yaralanan olmadı. Yapılan incelemelerde, kokpitte bir cihazın aşırı ısındığı belirlendi ve sorunlu parça değiştirilerek uçak tekrar hizmete alındı.