Charleroi Havaalanı için grev bildirimi yapıldı.

Öğrencilerin bahar tatili dönemine denk gelen zamanda yapılması planlanan grev, Brüksel Charleroi havalimanında büyük bir kaosa sebep olacak.

RTBF'nin bildirdiğine göre, sendikalar tüm havalimanı çalışanları için, özellikle de apron bölgesinde ve bagaj taşımada çalışanlar için zor çalışma şartlarını kınıyor.

CNE sendikasının daimi sekreteri Yves Lambot, "İnsan kaynakları departmanıyla, apronda ve aynı zamanda havaalanının diğer birçok alanında büyük bir sorunumuz var" dedi.

"Bu durum çalışanlar arasında gerçek bir hayal kırıklığı duygusu yaratıyor. Artık bu koşullar altında çalışamayacağımızı hissediyoruz. Sosyal diyalog sadece tek yönlü olmaz. Yöneticilerden somut adımlar bekiyoruz"

Lambot, grev bildiriminin sunulmasından önce yönetimle pozitif görüşmeler yapmak için çaba sarf edildiğini vurguladı.

Lambot, "Soru sorduğumuzda, yönetim görmezden geliyor ve sorunları bir tarafa itiyorlar, bu durum da çalışanların küçümsendiği izlemini veriyor" dedi.

İHBAR SÜRESİ 30 NİSAN'DA DOLUYOR

İhbar süresi 30 Nisan'a kadar sürecek ve o zamana kadar herhangi bir anlaşmaya varılmazsa, sendika harekete geçileceğini duyurdu.

Lambot, yöneticilere seslenirken, tatil döneminin yaklaştığını ve halen müzkarelere açık olduklarını vurguladı.

Basın tarafından temasa geçildiğinde yönetim, bildirimi aldığını doğruladı ve diyaloğa açık olduklarını bildirdi. Yönetim olarak grevin yolcular üzerinde etkili olmasını önlemek için "mümkün olan her şeyi" yaptıkları da ayrıca belirtildi.

AERONEWS24