Ukrayna'nın düşen F-16'sı ile ilgili yankılar sürüyor Ukrayna'nın düşen F-16'sı ile ilgili yankılar sürüyor

Boeing, ABD Hava Kuvvetleri’nin en yeni helikopteri olan MH-139A Grey Wolf'un ilk iki üretim modelini teslim etti. Bu yeni model, neredeyse yarım yüzyıldır hizmet veren UH-1N Huey filosunun yerini alacak.

Grey Wolf helikopterleri, selefi olan UH-1N Huey'e kıyasla önemli iyileştirmeler sunuyor. Boeing'den yapılan açıklamaya göre, yeni helikopter “%50 daha hızlı seyrediyor, %50 daha uzağa uçabiliyor, %30 daha büyük bir kabine sahip ve önceki modele göre 5000 pound daha fazla yük taşıyabiliyor." Bu geliştirilmiş özellikler, Hava Kuvvetleri’ne güvenlik operasyonları, personel taşıma ve nükleer füze sahası destek görevlerinde daha etkin ve çok yönlü bir platform sağlıyor.

En dikkat çekici yeniliklerden biri, tam otomatik pilot sisteminin eklenmesi. Bu özellik, pilotların iş yükünü hafifletirken operasyonel verimliliği artırıyor. Helikopterin arttırılmış menzil ve taşıma kapasitesi, hız ve gücün kritik olduğu operasyonlarda daha etkili bir araç haline gelmesini sağlıyor.

Boeing, sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) yaptığı açıklamada, “ABD Hava Kuvvetleri’ne ilk iki üretim MH-139A Grey Wolf helikopterini geçen ay teslim ettik. Yakında daha fazla teslimat olacak,” ifadelerini kullandı.

Grey Wolf, Boeing'in AH-64 Apache, V-22 Osprey ve CH-47 Chinook gibi ünlü modelleri içeren geniş helikopter portföyünün bir parçası. Boeing’in bu alandaki 60 yılı aşkın tecrübesiyle Grey Wolf, ABD Hava Kuvvetleri'nin güvenlik ve ulaşım görevlerinde modernize edilmiş ve yüksek kapasiteli bir platform olarak hizmet verecek.