İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor

İngiliz düşük maliyetli havayolu şirketi easyJet'e ait bir uçak, Birmingham'dan Berlin'e gitmek üzereyken yaşanan olağandışı bir durum nedeniyle planlanan rotasından saparak Hannover Havalimanı'na acil iniş yaptı.

easyJet'e ait A320 tipi uçakta, kokpitte duman uyarısı aldıktan sonra alınan güvenlik tedbirleri doğrultusunda Hannover'e yönlendirilerek emniyetle indiği bildirildi. Havayolu yetkilileri, teknik bir arıza nedeniyle iniş yapıldığını açıkladılar.

Hannover'e inen uçaktaki Berlin'e gitmek üzere olan yolcular, alternatif ulaşım sağlanması için otobüslerle seyahatlerini tamamladılar. easyJet'in uçağı ise Hannover'de yaklaşık 18 saat kaldıktan sonra, gerekli kontrollerin tamamlanmasının ardından tekrar Birmingham'a geri dönerek operasyonlarına yeniden başladı.

Olayın ardından easyJet yetkilileri, yolcuların güvenliği ve konforu için gerekli tüm önlemlerin alındığını ve olayın sebebini araştırmak üzere detaylı bir inceleme başlatıldığını belirttiler. Havayolu şirketi, benzer durumların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri almaya devam edeceklerini ifade etti.