Singapur mega havalimanı terminali inşa edecek Singapur mega havalimanı terminali inşa edecek

Belgrad Nikola Tesla Havalimanı, pasaport kontrol süreçlerini hızlandırmak amacıyla 16 adet eGate veya otomatik pasaport kontrol makinesi alarak önemli bir adım attı. Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Goran Vesić, EX-YU Aviation News'e yaptığı açıklamada, "Sırbistan Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, temmuz ayında Belgrad'a teslim edilen 16 elektronik kapı satın aldı. Kurulum için her şey hazır. Şu anda yaz sezonunun en yoğun dönemindeyiz ve elektronik kapıların kurulumu en az üç hafta sürecek, bu süre zarfında pasaport kontrol kapasitesi %25 azalacak. Bu yüzden kurulum işlemlerine eylül ayında başlamaya karar verdik. Yaz yoğunluğunda pasaport kontrolünde yolcu akışını azaltma riskini alamazdık," dedi.

eGate'lerin kullanımı ekim ayında başlayacak ve pasaport kontrol işlemlerinin beş kat hızlanması bekleniyor. Bakan Vesić, "Havalimanıyla anlaşarak, başlangıçta yolculara eGate'leri nasıl kullanacaklarını anlatacak eğitimli personel bulunduracağız. Tüm yolculara bu kapıların nasıl kullanılacağına dair talimatların yer aldığı broşürler dağıtılacak. Bu broşürler hem varışta hem de Air Serbia uçuşlarında dağıtılacak. Amacımız, mümkün olduğunca çok yolcunun bu kapıları kullanmasını sağlamak, çünkü bu kapılar pasaport kontrol işlemlerini hızlandıracak ve pasaport kontrolünde daha az polis memuruna ihtiyaç duyulacak," dedi.

eGate'ler genellikle iki aşamalı bir süreç içeriyor. Yolcular ilk olarak pasaportlarını taratıyor ve ardından ilk kapı açılıyor. Yolcunun fotoğrafı yüz tanıma için çekiliyor, ardından ikinci kapı açılıyor ve yolcu yolculuğuna devam edebiliyor. Singapur Havalimanı, haziran ayından itibaren tüm ülkelerden gelen yolcuları eGate'lerle işlemden geçiren dünyadaki ilk havalimanı oldu.