Beijing Capital Airlines, Haziran ayında Melbourne ve Hangzhou arasındaki uçuşlara başlayacak ve Avustralyalılar için yeni bir Çin pazarı açacak.

Yeni uçuşlar, havayolunun mevcut Qingdao uçuşlarına ek olarak Airbus A330 tipi uçaklar kullanarak haftada üç kez icra edilecek.

Hangzhou, Çin pazarındaki kapasiteyi pandemi öncesi seviyelerin %91'ine geri götüren ek uçuşlarla, Çin anakarasında Melbourne'den hizmet verilecek sekizinci aktarmasız varış noktası olacak.

Melbourne Havaalanı CEO'su Lorie Argus, ekstra kapasitenin Victoria'nın turizm, eğitim ve tarım sektörleri için fırsatları artıracağını belirterek yeni uçuşlardan dolayı heyecan duyduğunu açıkladı.

Lorie Argus ayrıca "Geçen yıl Çinli turistler Avustralya'da toplam 5,8 milyar dolar harcadı, ancak bu rakam 2019'da burada harcadıklarının sadece %56'sı. Victoria ekonomisine günlük ortalama bir uluslararası uçuşun yaklaşık 154 milyon dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor, bu nedenle bu uçuşların restoranlarımızı doldurmaya, mağazalarımızı desteklemeye ve çiftçilerimize milyonlarca tüketiciye erişmeye yardımcı olacağını biliyoruz" ifadelerine yer verdi.

AERONEWS24