AERONEWS24'ün özel haberinden sonra gündeme gelen Balıkesir Merkez Havalimanı ihalesine tepkiler dinmiyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 4 yıl önce açılışı yapılan ve tarifeli uçak inmeyen Balıkesir Merkez Havalimanı'nın onarımı için yapılan ihaleye tepki gösterdi. Sarı, "Daha önce ot biçme ihalesi, elektrik alım ihalesi açılan hayalet havaalanımız için şimdi de onarım ve yapım işleri için ihale açıldı. Milletin parasını çürüyen havaalanına gömüyorsunuz. ‘Hava yolunu halkın yolu yaptık’ diyen, kendi de özel uçakla Almanya'ya giden Ulaştırma Bakanı'na sesleniyorum: Millete ‘tasarruf’ diyerek zulüm etmeyi bırakın. Balıkesir Merkez Havaalanı'nda tarifeli uçuşları bir an önce başlatın" dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Şubat 2020'de açılan, ancak bugüne kadar bir tek tarifeli uçağın inmediği Balıkesir Merkez Havalimanı için onarım ihalesine çıkıyor. Daha önce 19 Aralık 2023’te ''Havalimanı Muhtelif Onarım'' ihalesi çıkan, ancak ''bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması'' nedeniyle iptal eden DHMİ, bu kez 5 Haziran 2024 tarihinde yapacak.

ACI Europe Yıllık Genel Kongresi İstanbul'da Yapıldı ACI Europe Yıllık Genel Kongresi İstanbul'da Yapıldı

Balıkesir Merkez Havalimanı için açılan ihaleye tepki gösteren Sarı, "Dört yıldır tarifeli uçak inmedi, yıllık 1 milyon yolcu olacaktı, olmadı. Bugünkü parayla 525 milyon lira para harcandı. İsrafın mimarı AKP iktidarı tasarruftan söz ediyor, genelgeler ve talimatlar havada uçuşuyor ama gelgelelim, iktidar, Balıkesir merkeze bir uçak indiremiyor" dedi.

Ulaştırma Bakanı'na çağrı...

Sarı, Balıkesir Merkez Havalimanı'nda uçuşların başlamasını beklediğini belirterek, şöyle konuştu:

''Yirmi dört saat açık olan ve hiç uçak inmeyen havaalanımız için ihale üstüne ihale açıyor. Daha önce ot biçme ihalesi, elektrik alım ihalesi açılan hayalet havaalanımız için şimdi de onarım ve yapım işleri için ihale açıldı. Milletin parasını çürüyen havaalanına gömüyorsunuz. ‘Hava yolunu halkın yolu yaptık’ diyen, kendi de özel uçakla Almanya'ya giden Ulaştırma Bakanı'na sesleniyorum: Millete ‘tasarruf’ diyerek zulüm etmeyi bırakın. Balıkesir Merkez Havaalanı'nda tarifeli uçuşları bir an önce başlatın.''