Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin stratejik konumunun ve yeni havalimanı projelerinin önemine dikkat çekti. Uraloğlu, "Dünyanın en bereketli toprağına sahip bölge dünyaya açılıyor." dedi.

"67 Ülkenin Merkezinde Avantajlı ve Muhteşem Bir Lokasyona Sahibiz"

Uraloğlu, Türkiye'nin coğrafi konumunun önemini vurgulayarak, "Türkiye, coğrafi bakımdan üç kıtanın ortasındaki kilit konumuyla, gelişmiş pazarlarıyla ve uçuş rotaları üzerinde yer almaktadır. 4 saatlik uçuş süresiyle 1,4 milyar insanın yaşadığı, 67 ülkenin merkezinde avantajlı ve muhteşem bir lokasyona sahibiz. 2002 yılından sonra havacılığımızı özel sektör işletmelerine açarak rekabet ortamını da oluşturduk. İstanbul Havalimanı başta olmak üzere yeni havalimanlarımızı inşa ettik. Böylece iç hatlardaki aktif havalimanı sayımızı 26'dan 57'ye yükselttik," şeklinde konuştu.

Hava yolu ittifakı Oneworld'e yeni bir üye katılacak Hava yolu ittifakı Oneworld'e yeni bir üye katılacak

2053 Hedefleri

Bakan Uraloğlu, 2053 hedefleri doğrultusunda mevcut 57 havalimanı sayısını 61'e çıkaracaklarını belirterek, "Hava ulaştırma anlaşmamız bulunan ülke sayısını 81'den 174'e çıkardık. 2023 yılında 57 havalimanımızda 214 milyon insanımızı yolcu ettik. Bu yıl bu rakamın çok daha üzerine çıkacağız," ifadelerini kullandı.

"Ana Pistimizi İnşa Ettik"

Adana ve Mersin'e hizmet edecek olan Çukurova Havalimanı için, "Çukurova Havalimanı, bölgesel olması nedeniyle en önemli altyapı yatırımlarımızdan birisi. 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde ana pistimizi inşa ettik," dedi. Havalimanı, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.

Havacılıkta Rekorlar

Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın günlük ortalama 1481 uçuşla, Avrupa'nın en yoğun havalimanı olarak birinciliğini sürdürdüğünü ve bu sayının 1600'lere kadar çıktığını belirtti. Ayrıca, Antalya Havalimanı'nın da iki gün önce 217 bin 141 yolcu ile 1186 uçağa hizmet vererek 2024 yılının rekorunu kırdığını söyledi.

Çukurova Havalimanı'nın Önemi

Çukurova Havalimanı'nın bölgesel bir havalimanı olarak hizmet sektörüne büyük katkı sağlayacağını ifade eden Uraloğlu, "Dünyanın en bereketli toprağına sahip bölge dünyaya açılıyor. Mersin ve Adana'ya hizmet edecek bu havalimanında bu yüksek vizyonun en güzel ürünlerinden birisini görüyoruz. 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde ana pistimizi inşa ettik," dedi.