Adana Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li başkanı Zeydan Karalar, 3 milyon nüfuslu kentin havaalanının kapatılmasına karşı çıktı. Karalar bunun için düzenleyeceği basın toplantısını X’ten şu sözlerle duyurdu: “350 bin nüfuslu Rize’ye havaalanı yapıldığı için 850 bin nüfuslu Trabzon’un havaalanı kapatılmadı. Hatta Trabzon’a ikinci bir havaalanı yapılacağı söyleniyor. 3 milyon nüfuslu Adana’mızı havaalansız bırakmayız.”

THY 8 ayda 57,4 milyon yolcu taşıdı THY 8 ayda 57,4 milyon yolcu taşıdı

Bakandan yanıt: Kapatılmayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karalar’ın bu açıklamasını hedef aldı. Karalar’ın ‘yalan ve algı’ yaptığını belirten Uraloğlu, şu mesajı paylaştı: "Mersin ve Adana illeri ile Çukurova Bölgesine hizmet vermek amacıyla, 800 Hektar arazi üzerine inşa ettiğimiz yıllık 8 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız uluslararası boyuttadır. Adana’ya 35 km, Mersin’e 45 km uzaklıkta; her iki şehrimizin de kullanımındadır. Hem Mersin’in ve Adana’nın ticaret, kültür ve turizmine büyük katkı sağlayacak hem de bölgemiz daha gelişmiş bir havalimanına sahip olacaktır. Ve çok iyi bildiğiniz gibi Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacaktır. Sizlerin vizyonu tenekeden, çadırdan hastane yapmak ve AK Parti’nin hizmet ve eser siyasetine kayıtsız muhalefet etmek olduğu için bizim vizyonumuzu anlayamazsınız.”

Karalar: Demagoji yapmayın, yanıt verin

CHP’li Karalar, bakanın net yanıt vermemek için ‘demagoji’ yaptığını belirterek sorularını yineledi. Karalar, Uraloğlu’na şunları yazdı:

“Sayın Bakan, Adana sizden demagoji değil, net bir yanıt bekliyor: Havaalanımız tam kapasiteyle yolcu uçuşuna devam edecek mi? Komşumuz Mersin’e havaalanı yapılmasından mutluluk duyarız. Adana ve Mersin civarında 8 milyon insan yaşıyor. Trabzon ve Rize de, Adana Mersin gibi 1 saat mesafede komşu kentler. 350 bin nüfuslu Rize’ye havaalanı yapıldı diye 850 bin nüfuslu Trabzon havaalanı kapatıldı mı? Kapatılmayı bırakın, Trabzon’a ikinci bir havaalanı yapımı planlanıyor. Adana halkı soruyor: Bizi havaalansız bırakacak mısınız, bırakmayacak mısınız?”