ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) ve Boeing, Boeing 737 MAX uçakları için yeni bir inceleme çağrısı yapma kararı aldı. Bir uluslararası havayolu şirketinin rutin bakım sırasında eksik kontrol sisteminde eksik somunlu bir cıvata keşfetmesi üzerine Boeing, tüm 737 MAX uçaklarının incelenmesi konusunda havayollarına uyarıda bulundu.

FAA'nın yaptığı açıklamada, Boeing'in teslim edilmeyen bir 737 MAX'in düzgün şekilde sıkılmamış bir somuna sahip olduğunu keşfettiği belirtildi. Boeing, 2017 yılından bu yana dünya çapında 1.370'den fazla uçak teslim ettiğini ve şimdi tüm uçakların olası gevşek donanım açısından incelenmesi gerektiğini açıkladı.

DSÖ'nün yardım uçağı Beyrut'a ulaştı DSÖ'nün yardım uçağı Beyrut'a ulaştı

Şirket, teslim edilmeyen 737 MAX uçaklarını da denetlediğini vurgulayarak, "Belirli bir uçakta tespit edilen sorun giderildi. Çok dikkatli bir şekilde, operatörlere 737 MAX uçaklarını incelemelerini ve herhangi bir bulgu olduğunda bizi bilgilendirmelerini tavsiye ediyoruz" dedi. Bu gelişmeler, güvenlik ve uçuş standartlarına yönelik sürekli denetim ve incelemelerin önemini bir kez daha vurgulamaktadır.