Rusya'nın Buenos Aires Büyükelçisi Dmitriy Feoktistov, Arjantin'in elindeki Rus helikopterlerini Ukrayna'ya verme kararına karşı çıktı. Arjantin'in 2011 yılında Rusya'dan satın aldığı iki Mi-171E helikopteri için yapılan anlaşmanın Kiev'e askeri yardım olarak yönlendirilmesine ilişkin Batı basınındaki haberleri değerlendiren Feoktistov, Moskova'nın böyle bir adımı kabul etmeyeceğini belirtti.

Büyükelçi, "Helikopterlerin Rusya'nın hasımlarına devredilmesine kesinlikle karşıyız. Üstelik bu, Arjantin'in son kullanıcı sertifikası bağlamındaki yükümlülüklerine de aykırı olacaktır" dedi.

A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

Arjantin'in yeni Devlet Başkanı Javier Milei'nin, Ukrayna'ya askeri yardım sunma kararı alması tüm dünyada şaşkınlık yaratmıştı. Milei'nin, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Buenos Aires ziyaretinde, iki Rus helikopterinin Kiev'e tedariki konusunda anlaşma sağlandığı iddia edildi.

Mi-171E helikopterlerini 2011 yılında arama-kurtarma görevleri ve Antarktika operasyonları için Rusya'dan satın alan Arjantin, belirli bir süre kullanımın ardından bu helikopterleri ıskartaya çıkarmıştı. Feoktistov, Arjantin'in bu adımının, helikopterlerin satın alındığı sivil amaçlar için kullanılmasına dair taahhütlerine aykırı olduğunu vurguladı.