Brezilya'nın önde gelen düşük maliyetli hava yolu şirketi Azul Linhas Aéreas, Ulusal Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bankası'ndan (BNDES) 331 milyon dolarlık önemli bir finansman anlaşması sağladı. Bu büyük yatırım, Azul'un filosuna on yeni Embraer E195-E2 jetinin eklenmesini kolaylaştıracak ve havayolunun pazar konumunu güçlendiren büyük bir adım olacak.

Yaklaşık 1,9 milyar R$ değerindeki bu finansman anlaşması, BNDES ile bir Brezilya havayolu şirketi arasındaki en büyük doğrudan uçak finansmanı operasyonunu temsil ediyor. Bu önemli anlaşma, Azul'un iş modeline ve gelecekteki büyüme potansiyeline duyulan güveni vurgulayarak, Azul, Embraer ve BNDES arasındaki stratejik iş birliğinin altını çiziyor.

Azul CEO'su John Rodgerson, anlaşma hakkında duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Embraer'in yeni uçaklarının Azul için finanse edilmesi, işimize ve geleceğimize olan güvenin bir göstergesidir; ülke genelinde iş ve gelir yaratmaktadır. Bu aynı zamanda Azul, Embraer ve BNDES gibi üç büyük yerli kurumun Brezilya adına birlikte çalışmasının gücünü göstermektedir," dedi.

İki bakan Embraer üretim tesisini ziyaret etti İki bakan Embraer üretim tesisini ziyaret etti

BNDES Başkanı Aloizio Mercadante, bu satın almanın Brezilya hükümetinin ulusal ekonomiyi güçlendirme, vergi gelirlerini artırma ve gelir seviyelerini yükseltme hedefleriyle stratejik uyumunu vurguladı. Mercadante, anlaşmanın sadece havacılık sektörünü desteklemekle kalmayıp aynı zamanda daha geniş ekonomik hedeflere de katkıda bulunduğunu, hükümetin ulusal sanayileri geliştirme konusundaki taahhüdünü pekiştirdiğini belirtti.

Azul, daha önce Nisan 2024'te, yıl sonuna kadar 13 yeni E195-E2 jetini teslim almayı planladığını duyurmuştu. İlk 136 koltuklu E195-E2'yi Eylül 2019'da filosuna katan São Paulo merkezli taşıyıcı, şu anda 176 uçaktan oluşan çeşitli bir filoya sahip. Planespotters.com'a göre, Azul'un filosunda 40 ATR 42/72, 57 Airbus A321 ailesi uçağı, 11 A330 geniş gövdeli uçak, 43 Embraer ERJ-195 dar gövdeli jet ve 23 E195-E2 bulunuyor.

Bu yeni E195-E2 jetlerinin edinilmesi, Azul’un filosunu modernize etme ve operasyonel verimliliği artırma stratejisinin bir parçasıdır. Yakıt verimliliği ve ileri teknolojisiyle bilinen bu uçakların, Azul'un hizmetlerini geliştirmesi ve havayolunun karbon ayak izini azaltması bekleniyor.