İki bakan Embraer üretim tesisini ziyaret etti İki bakan Embraer üretim tesisini ziyaret etti

Azul, Haziran 2023'te imzaladığı bir satın alma anlaşmasından kaynaklanan dört adet A330-900 uçağı için kesin siparişini açıkladı. Bu yeni uçaklarla birlikte şirket, filosunu genişleterek uluslararası uçuş ağını daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Azul'un CFO'su Alexandre Malfitani, yaptığı açıklamada, "Bu siparişi duyurmaktan gurur duyuyoruz, çünkü bu, Azul'u bölgedeki en yakıt verimli filoya sahip havayolu olarak onaylıyor. Şu anda işletmekte olduğumuz beş A330neo ve şu anda siparişte olan yedi adetle uluslararası filomuzu standartlaştıracağız, bu da Azul'un ünlü müşteri deneyimini ve zamanında performansını daha da artırmamıza olanak tanıyacak" dedi.

Airbus'ın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Christian Scherer ise, "Azul'un A330neo'ya olan bu güveni, uçağın ekonomisi ve performansının Azul'un geniş gövdeli stratejisinde gerçekten bir fark yarattığını bir kez daha ortaya koyuyor. Azul, Airbus'ın A330 ve A320 Aileleri arasındaki eşsiz ortaklığın tam potansiyelini kullanacak, yolcular ise her uçuşta şirketin çekici, küresel olarak büyüyen ağındaki en iyi sınıf kabin deneyiminden memnun kalabilecekler" şeklinde konuştu.

A330neo, Airbus'ın en son geniş gövdeli uçağı olup, Rolls-Royce Trent 7000 motorlarıyla güçlendirilmiştir. 7,200 deniz mili menziliyle dikkat çeken A330-900, konforlu Airspace kabin tasarımıyla öne çıkıyor. Azul, bu yeni uçaklarıyla Brezilya'nın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Güney Amerika'daki destinasyonlarında hizmet kalitesini daha da artırmayı hedefliyor.

Airbus, Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde 1.150'den fazla uçak satışı gerçekleştirmiş olup, 1994 yılından bu yana bölgedeki net siparişlerin %75'ini kazanmıştır.