Değerli Meslektaşlarımız,

Bakan Uraloğlu: 9 ayda 32 bin 445 sıcak hava balonu havalandı Bakan Uraloğlu: 9 ayda 32 bin 445 sıcak hava balonu havalandı

Dünya ATSEP Günü dolayısıyla, Havacılığın kilit unsurlarından birini oluşturan birimimizin önemini vurgulayan Türkiye ATSEP Derneği, Gazze'de yaşanan insanlık dramı sebebiyle 30. yılını erteleme kararı almıştır. Dernek, bu duygu yüklü dönemde yayınladığı mesajla topluluğa şu şekilde seslenmiştir:

Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşkuyla kutladığımız bu günlerde, Türkiye ATSEP Derneği olarak 30. yılımızı gurur ve minnetle anıyoruz. Bu vesileyle, vatanımızı bize kucak açan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bir kez daha şükranlarımızı sunar; bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimize rahmet dileriz.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" ilkesini benimseyen tüm meslektaşlarımızın, Türk hava sahasında emniyetli uçuşun temin edilmesi için gösterdikleri özveri ve gayreti kutluyoruz. Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personeli (ATSEP) olarak, 12 Kasım Dünya ATSEP Günü'nde, yürüttüğümüz çalışmalarla gurur duyuyoruz.

Gelecek yüzyılda, mevcut CNS hizmetlerini güvenilir ve kaliteli bir şekilde sürdürmenin yanı sıra, teknolojiye uygun olarak sistemlerimizi güncellemeye ve yerli-milli çözümler üretmeye yönelik hedeflerimizi sürdüreceğimizi belirtmek isteriz.

Ancak, dünya genelinde can ve mal güvenliği odaklı mesleğimizin hassasiyetiyle, Gazze'de yaşanan insanlık dramı karşısında derin bir üzüntü içerisindeyiz. Binlerce masum çocuğun ve sivilin hayatını kaybettiği bu trajedi karşısında, zulmü ve sorumlularını lanetliyoruz. Bu acı olay sebebiyle, 30. yılımız kapsamında gerçekleştireceğimiz etkinlikleri önümüzdeki yıla ertelediğimizi kamuoyuna duyururuz.

Saygılarımızla, Türkiye ATSEP Derneği