Türk Hava Yolları'nın Kredi Notu Yükseldi Türk Hava Yolları'nın Kredi Notu Yükseldi

Atlas Air, küresel çapta büyük kargo hava taşımacılığına yönelik artan talebi karşılamak amacıyla filosunu genişletme kararı aldı. Şirket, üç adet Boeing 747-8 F kargo uçağı alacak. Bu uçaklar, Atlas Air Worldwide tarafından yapılan açıklamaya göre, uzun vadeli kiralama anlaşması çerçevesinde BOC Aviation’dan temin edilecek ve 2024 yılının üçüncü çeyreği itibarıyla hizmete girmesi planlanıyor.

Atlas Air, bu satın alımla birlikte Boeing 747-8 F uçaklarını filosuna katmış olacak. Şirket, bu adımın özellikle sınır ötesi e-ticaret gönderimleri için gerekli olan geniş gövdeli hava kargo kapasitesini artırma hedefine katkıda bulunacağını belirtti. Michael Steen, Atlas Air Worldwide’ın CEO’su, "Atlas, dünya çapında en büyük 747 kargo uçakları operatörüdür ve bu üç Boeing 747-8 F uçağının filomuza katılması bizi çok mutlu ediyor. Bu yılın başında dört adet 747-400 F uçağı edinmiş ve bunları uzun vadeli müşteri sözleşmeleri kapsamında kullanıma sunmuştuk," dedi.

Bu eklemeyle birlikte Atlas Air, küresel kargo taşımacılığında önemli bir oyuncu olarak konumunu pekiştirmeyi ve artan e-ticaret talebine daha etkili bir şekilde yanıt vermeyi hedefliyor.