Berlin Brandenburg Havalimanı (BER), yaklaşan sonbahar tatilinde yoğun bir yolcu trafiğine hazırlanırken, Antalya en popüler destinasyon olarak öne çıkıyor. 18 Ekim Cuma ile 3 Kasım Pazar tarihleri arasında, havalimanında toplamda 1,3 milyondan fazla yolcunun geçmesi bekleniyor. Tatilin en gözde rotası olan Antalya'ya, toplam 493 uçuşla rekor bir talep gösteriliyor.

Eurowings, o hatta uçuşları durduruyor! Eurowings, o hatta uçuşları durduruyor!

Türkiye’nin Akdeniz kıyısındaki tatil cenneti Antalya, Berlin yolcularının en çok tercih ettiği destinasyon olurken, İspanya'nın ünlü tatil adası Mallorca ise 329 uçuşla ikinci sırada yer alıyor.

Sonbahar tatilinde 49 ülkede 133 farklı destinasyona uçuşlar gerçekleşecek. Antalya, güneşi ve sıcak havasıyla Berlinli tatilcilerin gözdesi olmaya devam ediyor. Ryanair ve EasyJet gibi havayolu şirketleri yoğun talep karşısında Antalya seferlerini artırdı. Ryanair yaklaşık 1500 uçuşla tatilin en yoğun hava yolu olurken, EasyJet 1400 uçuş, Eurowings ise 850 uçuşla onları takip ediyor.

Tatilin başlangıcı olan hafta sonunda, 18-20 Ekim tarihlerinde yaklaşık 250 bin yolcunun BER Havalimanı'ndan geçmesi bekleniyor. Antalya’ya olan talep bu dönemde zirveye ulaşacak.

Kaynak: AERONEWS24