DEİK Türk-Alman İş Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, CNBC-e canlı yayınında Almanya’nın Türkiye vatandaşlarına yönelik vize sorununa ve iş fırsatlarına değindi. Yalçındağ’ın yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şu şekilde:

“Türkler artık Almanya’nın nüfusuna işlemiş durumda. Almanya’da 80 bin Türk şirketi faaliyet gösteriyor ve yaklaşık olarak 52 milyar dolarlık bir ciro elde ediyorlar.

Almanya’daki Türk şirketleri 500 bin kişiye istihdam sağlıyor. Türkiye’de ise 8 bin Alman şirketi faaliyet gösteriyor ve bu şirketler oldukça önemli konumda bulunuyor.

Çin’in Avrupa ve ABD’ye girişi stratejik durumlarda kapatıldı ve bu durumda Çin, ülkeleri kullanarak pazarlara girmeye çalışıyor.
Almanya’nın Türkiye ile iş birliği yaparak yaşlanan nüfusunu gençleştirebileceği ve üçüncü ülkeler aracılığıyla büyük yatırımlar yapabileceği belirtiliyor.

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin onuncu durağı "Gaziantep" Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin onuncu durağı "Gaziantep"

Almanya’da önümüzdeki 5 yıl içerisinde 6 milyon kişinin emekli olacağı ve bu durumun Türkiye ile ticaret ve turizm açısından önemli fırsatlar sunabileceği vurgulanıyor.

İş insanlarının vize başvurularında uzun süreler beklemesinin doğru olmadığı ve bu konuda adımlar atılması gerektiği belirtiliyor.
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’ın ziyaretinden sonra Yalçındağ’ın kendisine bir mektup yazdığı ve iş insanlarının vize süreçlerinin kolaylaştırılması için önerilerde bulunduğu ifade ediliyor.”