11 Haziran 2024'ten itibaren Almanya, Schengen vizesi başvuruları için 90 Euro ücret talep edecek. Ancak, Türkiye'deki Almanya Konsolosluğu'ndan randevu almak neredeyse imkansız hale gelmiş durumda. İş insanları iş görüşmeleri için Avrupa'ya seyahat edemezken, öğrenciler büyük zorluklarla karşılaşıyor, insanlar akrabalarını ziyaret edemiyor ve en yakınlarının düğünlerine bile katılamıyor.

ABD Adalet Bakanlığı’nın Boeing’i dolandırıcılıkla suçlamaya hazırlandığı bildirildi ABD Adalet Bakanlığı’nın Boeing’i dolandırıcılıkla suçlamaya hazırlandığı bildirildi

Yurt dışında en çok Türk ya da Türk kökenlinin yaşadığı ülke olan Almanya’ya vize ücreti Türk vatandaşları için 90 Euro olarak belirlendi. 11 yaşına kadar olan çocuklar için vize ücreti alınmayacak. Ancak, Alman vizesine başvuru randevusu almak ciddi bir sorun haline geldi.

Almanya’nın Türkiye’deki temsilciliklerinden yapılan açıklamada, bekleme süresinin 7 ayı bulabileceği belirtildi. Vize randevusu alabilenler, görüşmeye çağrıldıktan sonra da uzun bir bekleme süreciyle karşı karşıya kalıyor.

Tüm Avrupa Birliği (AB) ülkeleri için geçerli olacak vize zammının 11 Haziran 2024’te başlayacağı açıklamasında, "Türkiye’deki temsilciliklerimizde uzun randevu bekleme süreleri ve vize başvurularının uzun inceleme süreleri dikkate alınmalıdır. Bu süre bir ay ile yedi ay arasında değişebilmektedir. Lütfen seyahat planınızı buna göre yapınız" denildi.

Açıklamada ayrıca, vize başvurusu için öncelikle başkonsolosluklar ya da elçiliğin bekleme listesine kayıt yaptırmanın önemine dikkat çekildi. Vize randevuları, bu başvurulardaki kronolojik sıraya göre değerlendirilecek. Eğer bu listeye yazılmakta gecikilirse, vize randevu talebinin dikkate alınmayabileceği veya planlanan geziden sonraki bir tarihe randevu verilebileceği uyarısında bulunuldu.

Bu durum, özellikle iş insanları, öğrenciler ve aile ziyareti yapacak kişiler için ciddi bir engel oluşturuyor. Almanya’ya seyahat etmek isteyenlerin, seyahat planlarını yaparken bu uzun bekleme sürelerini göz önünde bulundurmaları ve mümkün olan en erken tarihte başvuruda bulunmaları gerekiyor.