Almanlar sonbaharda Akdeniz’e akın edecek Almanlar sonbaharda Akdeniz’e akın edecek

Almanya’da son dakika satışlarının, FTI’ın iflasından sonra arttığı açıklandı. Her şeye rağmen, iflas sonrası bu büyük pazarda korkulanın olmadığı ifade edildi.

Türkiye’nin en büyük turizm pazarlarından Almanya’da, FTI’ın iflasına rağmen, sektörün canlı olduğu belirtiliyor. Alman iş ve turizm dergisi FVW'nin Travel Data + Analytics verilerinden hazırladığı habere göre, FTI’ın iflasından dolayı yaz sezonunda son dakika rezervasyonlarına ilgi daha da arttı.

Temmuzda 1,8 milyar euroluk tatil satıldı

2024 yılının temmuz ayında online ve klasik seyahat acenteleri tarafından, yüzde 39'u temmuz ve ağustos çıkışlı son dakika turları olmak üzere, 1,8 milyar euroluk tatil satışı yapıldığı belirtilen haberde, satışların 3'te birinin ise eylül ve ekim aylarına dönük satışlar olduğu bildirildi.

FTI'ın iflas ettiği haziran ayı başında son dakika satışlarının geçen yılın aynı dönemiyle aynı seviyede olduğu belirtilen haberde, son dakika satışlarında yaşanan artışın FTI iflası nedeniyle rezervasyonu yanan tatilcilerin yeni rezervasyonlardan kaynaklandığı belirtildi.

Kümülatif satış gelirleri yüzde 11 artıda

Almanya'da temmuz sonu itibariyle 2024 yılı kümülatif tatil satışı gelirleri geçen yılın aynı döneminin yüzde 11 üzerinde. FTI'ın iflası öncesindeki mayıs ayında bu oran yüzde 17 olarak ölçülmüştü.  

Rezervasyon sayıları açısından da benzer bir durum söz konusu. Mayıs ayında yüzde 13 artıda olan rezervasyon sayıları, temmuz sonu itibariyle yüzde 5 artış şeklinde gerçekleşti.
 

Kaynak: TURİZM GÜNCEL