Almanların yüzde 57’si 2024 yılında bir veya birden fazla kez tatile çıkmayı planlıyor.

Yunanistan'da Turist Sayısı Arttı, Turizm Geliri Düştü Yunanistan'da Turist Sayısı Arttı, Turizm Geliri Düştü

Urlaub + Reisen (FUR) araştırma grubunun yaptığı seyahat analizi, 2024 yılında Almanya’da tatil amaçlı yapılacak seyahatlere ilişkin beklentinin genel olarak olumlu olduğunu öngördü.

Analize göre, Almanlar geçen yıla göre biraz daha az karamsar ama hâlâ iyimser olmaktan uzak. Ancak seyahat planları yüksek düzeyde.

FUR'a göre, Almanların yüzde 82’si tatil gezileri yapmayı düşünüyor.

Analizde Almanların tatile çıkma isteği yüzde 54 olarak kaydedildi. Seyahat için zamanının müsait olduğunu ifade edenlerin oranı ise yüzde 63.

Yüzde 54'lük çoğunluk 2024'te hâlâ tatil yapabileceklerinden emin ancak yüzde 23'ünün şüpheleri var. Spesifik seyahat niyetleri söz konusu olduğunda nüfusun yüzde 67'si halihazırda bir veya daha fazla tatil gezisi planlıyor. Almanların yalnızca yüzde 11'inin seyahat etme niyeti yok.

Almanya 2024 yılında da en popüler seyahat destinasyonu olmayı sürdürecek, onu İspanya, İtalya, Türkiye ve Avusturya takip edecek. Hırvatistan ve Yunanistan’ın da önemli bir ilerleme kaydetmesi bekleniyor. FUR’a göre, Almanca konuşan nüfusun yaklaşık 69 milyonunun tatil gezisi yapması bekliyor.

Kaynak: TURİZM GÜNCEL