Alman tur operatörü Attika Reisen, Almanya'da faaliyet gösteren bir Yunanistan uzmanı olarak bilinen şirket, iflas başvurusunda bulundu. Jaffé Hukuk Bürosu'ndan Philip Heinke, şirkete geçici iflas yöneticisi olarak atanırken, sektördeki gelişmeler dikkat çekiyor.

Attika Reisen, 45 yıldır turizm sektöründe faaliyet gösteriyor ve son iki yıldır Kapellas Athanasios tarafından yönetiliyordu. Şirketin iflası, Yunanistan turizminin rekorlar kırdığı bir döneme denk gelmesi sektörde şaşkınlık yaratıyor.

Attika Reisen, ürün geliştirmedeki başarısıyla tanınan bir şirket olarak biliniyordu. Geçtiğimiz yıl lüks seyahat segmentine giriş yapmış, özel konaklama sektörüne adım atmış, yat turlarına başlamış ve Yunanistan'a yönelik kış dönemi uzun süreli konaklama paketleri sunmuştu.

Ancak, Yunanistan'da turizm sezonunun sona ermesi nedeniyle, tur operatörünün iflasının mağdur yolculara etkisi olmadığı belirtiliyor. Şirketin yönetim değişiklikleri ve geniş ürün yelpazesi, sektöre dair dikkat çeken gelişmeler arasında yer alıyor.

Hesabında yeterli meblağ olmayan Phuket'e giremeyecek Hesabında yeterli meblağ olmayan Phuket'e giremeyecek